Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Biznes na miarę. W OBC spędzisz czas przy kawie, lunchu, a nawet muzyce na żywo

red.
Koku Sushi odwiedzają miłośnicy japońskiej kuchni
Koku Sushi odwiedzają miłośnicy japońskiej kuchni Przemek Świderski
Dzień pracy to nie tylko wykonywanie rutynowych obowiązków. Potrzeba także chwili odpoczynku, pozbierania myśli czy zjedzenia posiłku. Przysłowiowego doładowania akumulatorów.

Nowoczesny kompleks biurowy, aby móc się szczycić mianem najwyższej klasy, w swoich murach musi oferować miejsca, gdzie można spędzić czas w miłej atmosferze, zjeść lunch, porozmawiać z kontrahentami czy współpracownikami.
W Olivia Business Centre jest kilka restauracji i kawiarnia. Niedługo dołączy kolejny lokal. Co ważne, otwarte są nie tylko w godzinach pracy firm Rezydentów kompleksu, ale też wieczorami i w weekendy. OBC to bowiem kompleks z otwartą przestrzenią, dostępną dla mieszkańców oraz odwiedzających Gdańsk. Ofertę gastronomiczną dopełniają food trucki, samochody kuchnie, wokół których w środku dnia gromadzą się pracownicy Rezydentów OBC.

Lunch biznesowy
Pierwszą restauracją otwartą w OBC jest Lobster w budynku Olivia Gate.
- Działamy już dwa lata - mówi Sylwia Pawłowska, współwłaściciel restauracji Lobster. - Zyskaliśmy już stałych gości, którzy polubili nas zarówno za wyjątkową kuchnię, jak i za niepowtarzalny klimat. Wybierają nas jako sprawdzone miejsce na lunch Rezydenci i pracownicy Olivia Business Centre. Ofertę lunchową zmieniamy co tydzień, aby naszym gościom urozmaicić menu. Chętnie do nas przychodzą porozmawiać o interesach, zadaniach w pracy.

Niedawno, trzy miesiące temu, otwarto natomiast restaurację Koku Sushi. Jak sama nazwa wskazuje, oferuje ona tradycyjne japońskie posiłki. Ogólnopolska sieć barów Koku Sushi powstała z myślą o gościach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrza, utrzymane w charakterystycznej dla Kraju Kwitnącej Wiśni harmonii kolorów, pozwoli mile spędzić czas.

- Kuchnia jest połączeniem świeżych ryb i oryginalnie przyprawionego ryżu - mówi Monika Szlass, właścicielka Koku Sushi w OBC. - Stawiamy na jakość. Sushi to zdrowy i smaczny posiłek, znakomity na lunch. Klienci doceniają nas za wielkość porcji. Naprawdę można się najeść. W ciągu dnia odwiedzają nas pracownicy firm Rezydentów. Czasem tylko zjeść, odsapnąć. Wielu rezerwuje o nas stoliki na spotkania biznesowe z gośćmi z zagranicy czy Warszawy. Możemy zapewnić prywatność rozmów, jeśli jest takie oczekiwanie.

W OBC jest także Starbucks, kawiarnia znanej światowej sieci. Goście mają do dyspozycji nie tylko przytulne wnętrze, mogą też delektować się kawą przy stolikach na zewnątrz budynku. Mogą zjeść także ciastko, kanapkę czy sałatkę na lunch. To popularne miejsce spotkań biznesowych.

Muzyka, kuchnia regionalna
Życie w murach OBC toczy się nie tylko od poniedziałku do piątku, od godziny 8 do 17. Lokale i restauracje czynne są w weekendy nawet do 22. Wieczorami miejsca Rezydentów zajmują mieszkańcy Trójmiasta i goście przyjeżdżający do aglomeracji.

- Chcemy, aby odwiedzali nas wszyscy miłośnicy dobrego jedzenia. I muszę powiedzieć, że coraz częściej gościmy całe rodziny z dziećmi, organizujemy romantyczne spotkania - dodaje Monika Szlass z Koku Sushi. - Dużą popularnością cieszą się nasze Noce Sushi organizowane co miesiąc. Najbliższa odbędzie się 5 lutego. Można za przystępną cenę zjeść w ciągu 45 minut ile się chce. Trzeba z wyprzedzeniem się zapisywać, tylu mamy miłośników sushi.

W japońskiej kuchni restauracji Koku Sushi w OBC zagustowały także znane osobistości nie tylko świata biznesu, ale także sportu czy kultury. Lokal odwiedzają m.in. Mateusz Kusznierewicz, Katarzyna Figura. Goszczą także w restauracji Lobster.
- Chcemy być atrakcyjnym miejscem dla wszystkich - zaznacza Sylwia Pawłowska. - To, co nas wyróżnia, to przyświecające nam hasło: Lobster and Art. Współpracujemy z absolwentami Akademii Muzycznej i Akademii Sztuk Pięknych. Organizujemy wernisaże i wystawy prac plastycznych. Cyklicznie organizujemy spotkania z kuchnią i muzyką na żywo z różnych krajów. W lutym wystartujemy z sobotami z muzyką, oczywiście na żywo. Można u nas miło spędzić czas w gronie znajomych.
Jest coś dla ducha, ale nie można zapominać o ciele. Lobster może się pochwalić największym w Trójmieście homarium, w którym żyją homary amerykańskie i europejskie oraz ostrygi.

Olivia Business Centre w Gdańsku to coś więcej niż miejsce pracy pracowników korporacji, średnich i małych firm.

Opublikowane dotychczas odcinki cyklu znajdziesz także w naszym serwisie:
Odcinek 1 z 23.10: Na początek - wybór lokalizacji
Odcinek 2 z 30.10: Pewność zasilania
Odcinek 3 z 6.11: Biznes na miarę. Urządzenie biura. Czy to sztuka?
Odcinek 4 z 13.11: Olivia A Plus - standard najwyższy w Polsce
Odcinek 5 z 20.11: W Olivia Business Centre biuro rośnie z Twoją firmą

Odcinek 6 z 27.11 Olivia Business Centre to przyjazna przestrzeń i usługi
Odcinek 7 z 4.12: Facility management dla komfortu Rezydentów
Odcinek 8 z 11.12: Zawieramy umowę najmu.
Odcinek 9 z 18.12: Sky Club integruje i inspiruje
Odcinek 10 z 8.01: Kooperacja zaprogramowana na rozwój kadry i kwalifikacji
Odcinek 11 z 15.01: Nowa przestrzeń OBC dla rozwoju innowacji
Odcinek 12 z 22.01: Wspólne usługi i kooperacja dają oszczędności rezydentom OBC
Odcinek 13 z 29.01:W OBC spędzisz czas przy kawie, lunchu, a nawet muzyce na żywo
Odcinek 14 z 5.02.: Wachlarz usług w miejscu pracy to atut Olivia Business Centre

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki