Smaki 2020 – 10 trendów kulinarnych, które zachwycą nasze podniebienia

Anna Rokicka-Żuk
Anna Rokicka-Żuk
Jakie smaki będą modne w 2020 roku? Prognozy przygotowała jak zwykle firma Comax, która wyznaczyła cztery grupy produktów szybko zyskujących na popularności – to właśnie nich w największym stopniu dotyczą innowacje. Należą do nich przekąski wzbogacane warzywami, bezalkoholowe lub niskoalkoholowe napoje wolne od nadmiaru cukru, azjatyckie specjały oraz wariacje na temat ciasteczek.Znamy też bardziej dokładne przewidywania opracowane przez platformę „Nutritional Outlook”, bazujące na badaniach również innych producentów spożywczych dodatków. Mają to być słodkie smaki przywodzące na myśl wspomnienia z dzieciństwa, produkty kwaśne i fermentowane, a także owocowe, ale nie w słodyczach, tylko w produktach o właściwościach prozdrowotnych. Wyraźnie wyczuwalne będą wpływy kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej, co ma związek z organizacją tegorocznych Letnich Igrzysk Olimpijskich w Tokio.Sprawdź, jakich 10 smaków możemy wkrótce spodziewać się w produktach sklepowych i daniach restauracyjnych!
Jakie smaki będą modne w 2020 roku? Prognozy przygotowała jak zwykle firma Comax, która wyznaczyła cztery grupy produktów szybko zyskujących na popularności – to właśnie nich w największym stopniu dotyczą innowacje. Należą do nich przekąski wzbogacane warzywami, bezalkoholowe lub niskoalkoholowe napoje wolne od nadmiaru cukru, azjatyckie specjały oraz wariacje na temat ciasteczek.Znamy też bardziej dokładne przewidywania opracowane przez platformę „Nutritional Outlook”, bazujące na badaniach również innych producentów spożywczych dodatków. Mają to być słodkie smaki przywodzące na myśl wspomnienia z dzieciństwa, produkty kwaśne i fermentowane, a także owocowe, ale nie w słodyczach, tylko w produktach o właściwościach prozdrowotnych. Wyraźnie wyczuwalne będą wpływy kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza japońskiej, co ma związek z organizacją tegorocznych Letnich Igrzysk Olimpijskich w Tokio.Sprawdź, jakich 10 smaków możemy wkrótce spodziewać się w produktach sklepowych i daniach restauracyjnych! Svetlana Kolpakova/123RF
Udostępnij:
Nowe smaki wkrótce zaskoczą nasze kubki smakowe! Zadbali o to eksperci, którzy co roku analizują kulinarne trendy, a także technolodzy wprowadzający topowe rozwiązania do produktów spożywczych. W 2020 roku rządzić będą azjatyckie inspiracje i nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Sprawdź 10 produktów i ich połączeń, które będą teraz modne w kuchni!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

miejsce #1

Hi Hybrid

Hi Hybrid Lakier hybrydowy 227 Deep Nude 5ml

31,00 zł10,99 zł-65%
miejsce #4

SUNONE

SUNONE SUNONE ZESTAW DO HYBRYD S05 LAMPA FREZARKA GRATISY

149,99 zł135,00 zł-10%
miejsce #5

VISIOMED

Visiomed BellCross VM-EP01

165,00 zł163,35 zł
Materiały promocyjne partnera

Najczęściej fałszowane produkty spożywcze na świecie

Materiał oryginalny: Smaki 2020 – 10 trendów kulinarnych, które zachwycą nasze podniebienia - Strona Zdrowia

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Dziennik Bałtycki
Dodaj ogłoszenie