Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Niezdrowe wędliny w sklepach [KOMENTARZ]

Jarosław Popek
Wszyscy wiemy, dlaczego w Polsce taką popularnością cieszą się dyskonty i hipermarkety - oferowane w nich towary, a przede wszystkim produkty żywnościowe są tańsze niż w sklepach specjalistycznych czy w delikatesach. I choć wszystko idzie w dobrym kierunku, na razie niska cena to jednak w większości niska jakość takiego jedzenia.

A teraz, gdy ujawniamy wyniki kontroli inspekcji handlowej, można załamać ręce. Żądza zysku prowadzi do tego, że w sklepach sprzedawane są mięso i wędliny nienadające się do spożycia. Aż strach pomyśleć, ile musi leżeć naszpikowana chemią kiełbasa, by się zepsuła, a jednak w niektórych sklepach udaje się ją do takiego stanu doprowadzić.

Proponuję omijać sklepy, w których natrafimy na zepsutą żywność. To, moim zdaniem, jedyna tak naprawdę metoda walki z oszustami. Kary finansowe, nakładane przez inspektorów, na wielu szefach sklepów nie robią wrażenia. A utrata klientów takie wrażenie na pewno zrobi na każdym.

[email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki