A teraz, gdy ujawniamy wyniki kontroli inspekcji handlowej, można załamać ręce. Żądza zysku prowadzi do tego, że w sklepach sprzedawane są mięso i wędliny nienadające się do spożycia. Aż strach pomyśleć, ile musi leżeć naszpikowana chemią kiełbasa, by się zepsuła, a jednak w niektórych sklepach udaje się ją do takiego stanu doprowadzić.
Proponuję omijać sklepy, w których natrafimy na zepsutą żywność. To, moim zdaniem, jedyna tak naprawdę metoda walki z oszustami. Kary finansowe, nakładane przez inspektorów, na wielu szefach sklepów nie robią wrażenia. A utrata klientów takie wrażenie na pewno zrobi na każdym.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?