Kuchenne rewolucje w Kwidzynie. Magda Gessler zmieniła restaurację Szafran w Soczyste Pieczyste Bistro. Nowy odcinek 22.11.2018 w TVN

  • Dziennik Bałtycki

Maria Poznańska

Kuchenne Rewolucje w Kwidzynie. Magda Gessler zamieniła restaurację Szafran w Soczyste Pieczyste Bistro. Co udało się zrobić restauratorce w kwidzyńskim lokalu? Jakie zmiany wprowadziła? Jakie dania pojawiły się w menu? Sprawdźcie, co wydarzy się w najnowszych "Kuchennych Rewolucjach". Emisja odcinka znanego programu TVN z Kwidzyna już w czwartek, 22 listopada 2018 roku od godz. 21:30.

Kuchenne Rewolucje w Kwidzynie 22.11.2018. "Szafran" zmienia się w "Soczyste Pieczyste Bistro"

Magda Gessler w tym roku odwiedziła kwidzyńską restaurację "Szafran", aby pomóc właścicielce Alinie w ratowaniu tego miejsca. Kobieta nie miała wcześniej doświadczenia w branży gastronomicznej, a lokal kupiła gdy nadarzyła się taka okazja. Ze względu na brak pracowników, sama przejęła stary w kuchni.

Co zastała Magda Gessler i co starała się zmienić? Jakie problemy pojawiły się w "Szafranie" i jak teraz wygląda restauracja, jej wystrój i menu? O tym wszystkim przekonacie się w czwartek, 22 listopada 2018 roku od godz. 21:30 na antenie TVN.

"Kuchenne rewolucje" na Pomorzu. Jakie restauracje odwiedził...

Opis odcinka TVN 22.11.2018

Alina początkowo pracowała jako kelnerka i barmanka w dyskotece w Kwidzynie. Kiedy pojawiła się możliwość przejęcia niewielkiej restauracji w pobliżu, nie przegapiła okazji. Kobieta przejęła lokal na terenie dawnych koszar wojskowych w Kwidzynie, który wyremontowała z pomocą najbliższej rodziny. Swoje pierwsze bistro nazwała własnym nazwiskiem, czyli „Szafran”, a ogromna fototapeta ze zdjęciem szafranu, czyli „najdroższej przyprawy świata” ozdobiła jedną ze ścian odnowionego z takim trudem lokalu.
W menu produkt niestety już się nie pojawił, chociaż karta dań to mieszanina bardzo różnych dań. I tak Alina została restauratorką, chociaż trzeba przyznać, że to określenie nieco na wyrost. Kobieta nie miała żadnego doświadczenia w gastronomii i w dodatku nie umiała gotować. Z powodu braku kucharzy, to ona przygotowywała w kuchni wszystkie potrawy.
Szybko się okazało, że Alina jednak nie jest samorodnym talentem kulinarnym i gości w „Szafranie” w zastraszającym tempie zaczęło ubywać. Kiedy wreszcie udało się jej skompletować personel, a klienci zaczęli nieśmiało przekonywać się do jej bistra, Alina odkryła kolejne swoje błędy. Ceny dań były często niższe niż koszty użytych produktów.
W dodatku kobieta w obawie przed utratą pracowników często ich wyręcza i rozpieszcza. Wszyscy zatrudnieni w bistro mają nie limitowane napoje oraz posiłki z karty za darmo. W efekcie właścicielka nic nie zarabia, czasami wychodzi „na zero”, ale zazwyczaj dokłada do interesu. Wie, że długo tak nie wytrzyma. Narasta w niej złość, bo naprawdę ciężko pracuje nie mając własnego życia. Dodatkowo Alina nadal jest na utrzymaniu rodziców. Nie wyobraża sobie jednak, że mogłaby zamknąć swoją restaurację. Czy Magda Gessler ją przed tym uchroni?

Kuchenne Rewolucje w Kwidzynie. Soczyste Pieczyste Bistro [MENU]

Zupy:
Szafran w rosole, podany z pieczonym udkiem i swojskimi kluskami, 19 zł
Solanka na trzech rodzajach mięsa, 19 zł

Dania soczyste i Pieczyste:
Pieczona karkówka z wędzoną słoniną i leśnymi grzybami, podana z kopytkami i buraczkami, 29 zł
Podwójny schab z karkówką, podany z kapustą zasmażaną i puree z chrzanu, 29 zł
Pierś kacza na modrej kapuście z sosem śliwkowym i babką ziemniaczaną, 33 zł

Deser: Beza Pavlova i tort orzechowo kawowy

Pierś kacza "na różowo"

Soczyste Pieczyste Bistro po Kuchennych Rewolucjach [OPINIE]

Jedzenie bardzo dobre, wszystko było pyszne ale...... Jest ale, gdyż obrusy niewyprasowane i poplamione co przy naprawdę dobrym jedzeniu psuło całokształt.

Bardzo miła kelnerka. Sałatka warzywna jak u babci :) farsz na pierogi smaczny lecz ciut za grube ciasto. Ogólnie na plus.
Polecam

Dziś pierwszy raz odwiedziliśmy restauracje po rewolucjach. Ja pierdziu ale było smacznie !! Babka ziemniaczana to jedna z najciekawszych i najsmaczniejszych rzeczy do zjedzenia w tym mieście. Rosół podany w słodkim rondelku - smaczny, rozgrzewający i normalnie dodający otuchy. Gwiazdą popołudnia został podwójny schabowy - wielkie to aż szczena opada ociupinkę był za słony ale w komplecie z chrzanowym puree i petarda przyrządzoną kapustką wchodził jak marzenie. Mięsko fajne bo i soczyste i pieczyste Na pewno będziemy zaglądać częściej ! Fajnie ,że do Kwidzyna wkroczyła gastronomia na poziomie ! Tak trzymać !

A Wy co myślicie o "Soczyste Pieczyste Bistro" w Kwidzynie? Czekamy na Wasze komentarze!

 archiwum Polska Press/player.pl/kadr z programu

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3