Kapusta wigilijna
Przepis Roberta Makłowicza na jedno z 12 dań wigilijnych. Włoska kapusta z grzybami znakomicie prezentować się będzie na świątecznym stole. Jak ją wykonać? I jaką może przybrać formę? Zobacz przepis!
Kapusta wigilijna wg Roberta Makłowicza na święta: Włoska kapusta z grzybami
SKŁADNIKI:
- główka włoskiej kapusty
- 3 dag grzybów suszonych
- sucha bułka
- 2 jaja
KAPUSTA WIGILIJNA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Główkę włoskiej kapusty i 3 dag grzybów suszonych ugotować (każde osobno), dobrze odcedzić. Zmielić razem z małą suchą bułką, dodać 2 jaja, wyrobić na jednolita masę, w razie potrzeby, dodać tartej bułki. Formować kotlety i smażyć na maśle.
Najlepsze z sosem grzybowym. Smacznego!
CZYTAJ TAKŻE:Boże Narodzenie 2018. Jakie owoce i warzywa na świąteczny stół? [TOP 10 potraw]
CZYTAJ TAKŻE: Boże Narodzenie 2018. Ewa Wachowicz poleca na święta: karp faszerowany grzybami [Autorski przepis]
ZOBACZ TAKŻE: Robert Makłowicz: Na wyjeździe nie trzeba wydawać fortuny, jeśli się nie je w restauracjach, tylko tam, gdzie są miejscowi
Agencja TVN
POLECAMY NA DZIENNIKBALTYCKI.PL:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?