Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

BluBambu – restauracja rybna pełna smaku

red.
Firma istnieje od czterech lat, a jej początek wiąże się z niezwykłą historią pasji do gotowania. Bo wszystkich tu łączy jedno: miłość do dobrego jedzenia.

- To piękna historia – wspomina początki właściciel. - To była 11 godzina pracy w jednej z sopockich restauracji, podszedł do mnie szef kuchni, złapał mnie za rękę i powiedział, chodź młody człowieku, pokażę ci jak robić pieniądze. Gdy podeszliśmy do jednej z frytur wziął kawałek ryby, dodał wszystkie niezbędne składniki takie jak pasja i doświadczenie i po kilku minutach ten zwykły kawałek ryby zamienił się w niesamowity, złoty przysmak. Wtedy zrozumiałem, że jedzenie które kocham, kochają inni ludzie i to jest właśnie element, który nas wszystkich łączy. Wtedy postanowiłem że otworzę knajpę, aby łączyć tych wszystkich cudownych ludzi właśnie w tym jednym miejscu – opowiada i podkreśla, że cały zespół to utalentowani pasjonaci dobrego jedzenia.

W ofercie BluBambu znajduje się wiele różnorodnych dań, ale to głównie potrawach rybne i owoce morza, takie jak pyszny dorsz w cieście piwnym z frytkami i sosem tatarskim czy krewetki w maśle podane ze świeżym pieczywem i sałatkami. Oprócz tego goście mogą liczyć również mięsne przysmaki, takie jak kurczak na kiju satay, hamburgery i steki, a także różnorodne zupy i desery. – A w strefie bistro, można znaleźć przepyszne zapieksy z własnymi dodatkami i sosami – zachęca właściciel. Flagowymi daniami są klasyczny Fish and Chips - dorsz w cieście piwnym oraz krewetki blu bambu, czyli krewetki na patyku w cieście piwnym z dwoma sosami, słodką pastą wasabi i słodkim chilli z kolendrą, podane z frytkami. W tym roku dużym zainteresowaniem cieszy się również halibut z sosem maślanym, frytkami i sałatką.

Knajpa może pochwalić się również bogatym barem, gdzie barmani serwują przepyszne drinki, kawę z lokalnej palarni oraz orzeźwiające domowe lemoniady i kompoty owocowe w cieplejsze dni.

Knajpa przyjmuje gości bez względu na to, kim są, zapewniając wysoką jakość jedzenia i przyjazną atmosferę. Pracownicy, młodzi ludzie, których pasją jest sprawianie radości innym, zawsze witają gości uśmiechem i pozytywną energią.

- Na ten moment skupiamy się na tym co jest tu i teraz, sezon to czas na doskonalenie tego, co mamy, a czy poszerzymy swoją działalność poza sezonem wakacyjnym, to na razie zachowam dla siebie. Pomysłów jest wiele i marzenia mamy wielkie. Kto wie czy za rok nie przejmiemy całej plaży – zdradza z uśmiechem właściciel.

Plaża Jelitkowo, Wejście na plażę nr 78, Gdańsk www.facebook.com/BluBambufishbar

od 7 lat
Wideo

META nie da ci zarobić bez pracy - nowe oszustwo

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki