Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Piekarnia Tyrolska z pasji do tradycyjnych wypieków

red.
Najlepsze receptury piekarnicze z Niemiec i Austrii? Nie trzeba wyjeżdżać daleko, bo to wszystko jest tuż pod ręką – w Piekarni Tyrolskiej.

Piekarnia Tyrolska istnieje na rynku od 1989 roku, a pomysł na biznes powstał z pasji i zamiłowania do tradycyjnych wypieków. Jarosław Goszczycki, założyciel firmy, w latach 80. przebywał na terenie południowych Niemiec i Austrii pracując w różnych piekarniach. Tam nauczył się fachu piekarniczego i po powrocie do Polski postanowił założyć własną piekarnię. Jak sam podkreśla, ta decyzja wynikała z pragnienia wprowadzenia do Polski innych - austriackich i niemieckich receptur piekarniczych i wysokiej jakości wyrobów cukierniczych.

White Glow Into The Deep Sea Desktop Wallpaper - 1

W sklepach Piekarni Tyrolskiej można znaleźć świeże chleby, bułki, wyroby cukiernicze, ciasta, ciastka, drożdżówki oraz wiele innych smakołyków, które wytwarzane są przy użyciu naturalnych składników i tradycyjnych metod wypieku.

- Nasze serniki, ciasta oraz drożdżówki cieszą się największym zainteresowaniem klientów. Wynika to z ich wyjątkowego smaku, bogactwa składników oraz dbałości o najmniejsze detale w procesie produkcji. Nasze chleby, zwłaszcza te żytnie i orkiszowe, również zyskują coraz większe uznanie. Naszym najlepiej sprzedającym się chlebem jest chleb 2x Pieczony. Jest on faktycznie 2x pieczony, co powoduje, że ma dużo grubszą i chrupiącą skórkę, jest dłużej świeży i smakuje jak żaden inny! – zachwalają pracownicy Piekarni Tyrolskiej.

Jakość pieczywa i innych wypieków doceniają nie tylko indywidualni klienci, ale też restauracje czy kawiarnie. Jakość produktów była także doceniana podczas różnego rodzaju konkursów i plebiscytów. To m.in. nagroda Kosynierów Przedsiębiorczości. Piekarnia Tyrolska zwraca też uwagę na atmosferę – to przyjazna i uśmiechnięta obsługa.

W przyszłości piekarnia planuje nie tylko rozszerzać ofertę istniejących punktów, ale zapowiada otwarcie sklepów w kolejnych lokalizacjach, aby jak najwięcej osób mogło korzystać z ich wyjątkowych wypieków.

ul. Radtkego 26 (Hala Targowa Gdynia), Pawilon 168-169
ul Bosmańska 36 Gdynia
ul. Słoneczna 2 Gdynia
ul. Kolberga 18A Sopot

od 12 lat
Wideo

Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki