Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Kaszubskie dania na wielkanocny stół: jajka faszerowane na cztery sposoby. Jajka faszerowane na Wielkanoc [przepis]

red.
Przepis na wielkanocne jajka faszerowane
Przepis na wielkanocne jajka faszerowane kartuzy.naszemiasto.pl
Już niedługo nastanie czas przygotowań do Wielkanocy. Wspólne biesiadowanie jest jednym z elementów łączących pokolenia i rodziny. Wielkanocnym spotkaniom towarzyszą oczywiście pyszne potrawy. Prezentujemy przepis jajka faszerowane na cztery sposoby. Przepis przygotowały panie z kół gospodyń wiejskich z gminy Sierakowice.

Jajka faszerowane na cztery sposoby na Wielkanoc

Składniki: jajka ugotowane na twardo, natka pietruszki, rzeżucha, kiełki słonecznika, pomidorki koktajlowe

Farsz 1: szprotki w oleju utarte z żółtkami jajek
Farsz 2: pieczarki starte na tarce (grube oczka), podsmażone na maśle, wystudzone i wymieszane z żółtkami jajek, majonezem i doprawione pieprzem
Farsz 3: żółka jajek ugotowanych na twardo zmiksowane z majonezem, wymieszane z musztardą, drobniutko posiekanym szczypiorkiem
Farsz 4: drobno posiekane plasterki wędzonego łososia, zielone oliwki i koperek, wymieszane z kremówką, doprawione pieprzem.

Przygotowanie: Ugotowane i obrane jajka przeciąć wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka (do farszu 4 nie trzeba wyjmować). Napełnić je przygotowanymi farszami.

 

Sprawdź inne wielkanocne przepisy:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze babki na Wielkanoc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki