Agnieszka Jedlińska
dziennikarzExpress IlustrowanyŁódź
4 materiały
Zajmuję się tematyką zwierzęcą od bezdomnych czworonogów, po te najbardziej egzotyczne jak legwany, papugi, czy krokodyle. Specjalizuję się również w tematyce penitencjarnej (rzeczywistość za więziennym murem, praca dla więźniów, remonty i rozbudowa jednostek). Wśród moich zainteresowań, którym daję wyraz w swoich tekstach są: ogrodnictwo, uprawa ziemi, kulinaria, design i nowoczesne wzornictwo, literatura współczesna. Zawodowo zajmuję się także łódzką kulturą, opisując to co się w niej aktualnie dzieje.
Trunki bezalkoholowe na topie
Na hasło piwo bezalkoholowe nie jeden smakosz chmielowego trunku postuka się w głowę? Co dopiero na widok wina, musującego prosecco, czy whisky w tej wersji. A...
Sernik sezamowy z chałwy i sezamków
Sernik sezamowy z chałwy i sezamków - przepis. Specjalnie dla Czytelników „Expressu Ilustrowanego”, Asia Banad, pasjonatka cukiernictwa, autorka strony...
Uwaga pilne! Miliony złotych na pop kulturę wstrzymane
Z ostatniej chwili minister Piotr Gliński właśnie wstrzymał wypłatę pieniędzy ze środków Funduszu Wsparcia Kultury, czyli tzw. tarczy dla artystów. To 400...
Dynie "wskakują" na stoły
Dynie kojarzą się ze schyłkiem lata, jesiennymi chłodami oraz rozgrzewającą zupa dyniową w cudownym pomarańczowym kolorze.