Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Śniadaniowa manufaktura rusza w środę w gdyńskim Klifie! Bogata oferta restauracyjna i warsztaty dla młodzieży

Piotr Kallalas
pixabay.com
Centrum Handlowe Klif zaprasza do śniadaniowej manufaktury, gdzie każdy będzie mógł w spokoju zjeść pełnowartościowy posiłek. Z okazji Europejskiego Dnia Śniadań zaplanowano wyjątkową ofertę punktów gastronomicznych i liczne atrakcje towarzyszące.

Już w najbliższą środę, 26 września w gdyńskim Centrum Handlowym Klif zostanie zaaranżowana specjalna strefa śniadaniowa. Organizatorzy zachęcają do przełamania codziennych zwyczajów i spojrzenia na kwestie zdrowego żywienia z jeszcze większą kreatywnością.

Poranne śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. To właśnie z rana dostarczamy naszemu organizmowi niezbędnej wartości kalorycznej, która następnie zostanie spożytkowana podczas codziennych zajęć. Wiele osób bagatelizuje śniadania, usprawiedliwiając się, iż po prostu brakuje czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Z alternatywnym rozwiązaniem przychodzi strefa restauracyjna w gdyńskim Klifie, gdzie będą serwowane śniadania nawet dla najbardziej wymagających podniebień. Do dyspozycji uczestników będą punkty gastronomiczne znajdujące się w centrum handlowym.

-Znudziły ci się codzienne kanapki popijane herbatą na śniadanie? I dobrze! Spróbuj czegoś nowego, innego i codziennie z nowym pomysłem. Na pyszne śniadania zaprasza strefa restauracyjna w Galerii Klif. Przełam śniadaniową rutynę, a każdy dzień tygodnia rozpocznij z apetytem - podkreślają organizatorzy.

Prawdziwą gratką będą śniadaniowe warsztaty edukacyjne dla dzieci i młodzieży ze Szkoły Podstawowej nr 35 znajdującej się w Witominie. Uczniowie spróbują swoich sił w kulinarnych zmaganiach. Pod czujnym okiem instruktorów uczestnicy przygotują między innymi tofucznicę czyli wegańską jajecznicę, owsiankę na mleku z bananami czy naleśniki z mąki gryczanej z konfiturą ze śliwek. Oprócz zajęć praktycznych zaplanowano prelekcje edukacyjne. Warsztaty poprowadzi Szef Kuchni Restauracji Olimp Marcin Mendelewski.

- Uczestnicy dowiedzą się dlaczego warto pić soki warzywne i jak super jest zjeść zdrową kanapkę lub granolę z jogurtem zamiast batona. Będzie wartościowo i smacznie! - zaznaczają pomysłodawcy wydarzenia.

Akcja jest organizowana przez restaurację Olimp i Dziennik Bałtycki. Pomysłodawcy zapowiadają wiele nietuzinkowych propozycji, a większość serwowanych dań będzie miała charakter autorski.

Inicjatywa jest skierowana do wszystkich smakoszy, niezależnie czy jesteśmy miłośnikami tradycyjnej jajecznicy na boczku czy wegetariańskich specjałów. Oczywiście nie zabraknie także koktajli ze świeżo wyciskanych owoców czy śniadaniowych słodkości. Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Wydarzenie włącza się w obchody Europejskiego Dnia Śniadania.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki