Pracują nieefektywnie, bo źle się odżywiają! Oto główne błędy popełniane przez pracujących Polaków

OPRAC.:
Magdalena Walczak-Grudzka
Magdalena Walczak-Grudzka
Z badań wynika, że Polacy przez okres kwarantanny przytyli od 2,5 kg do nawet 10 kg! To co jemy, wpływa na naszą odporność, pamięć, koncentrację, energię i jakość wykonywanej pracy. Błędy żywieniowe popełniane przez pracowników, obniżają ich efektywność i szkodzą wydajności. Jakie błędy popełniamy najczęściej? Zobacz na kolejnych slajdach >>>
Z badań wynika, że Polacy przez okres kwarantanny przytyli od 2,5 kg do nawet 10 kg! To co jemy, wpływa na naszą odporność, pamięć, koncentrację, energię i jakość wykonywanej pracy. Błędy żywieniowe popełniane przez pracowników, obniżają ich efektywność i szkodzą wydajności. Jakie błędy popełniamy najczęściej? Zobacz na kolejnych slajdach >>>pixabay.com
Udostępnij:
Z badań wynika, że Polacy przez okres kwarantanny przytyli od 2,5 kg do nawet 10 kg! To co jemy, wpływa na naszą odporność, pamięć, koncentrację, energię i jakość wykonywanej pracy. Błędy żywieniowe popełniane przez pracowników, obniżają ich efektywność i szkodzą wydajności. Jakie błędy popełniamy najczęściej?

Nieprawidłowe nawyki żywieniowe i zwiększona ekspozycja na stres, potęgowana ryzykiem zakażenia COVID-19, przekładają się wprost na problemy ze zdrowiem pracowników, a w konsekwencji na większą skłonność do absencji oraz obniżanie efektywności biznesowej wielu przedsiębiorstw.

Pracownicy firm odżywiają się nieprawidłowo, zwłaszcza w pracy.

Potwierdziły to wyniki raportu firmy Dailyfruits, która przeprowadziła badanie na grupie 1055 pracujących Polaków w wieku od 18 do 65 lat. Główni wrogowie produktywności, czyli efekt realizacji złych nawyków żywieniowych pracowników, to przede wszystkim: dieta uboga w warzywa i owoce, omijanie śniadań, odwodnienie oraz nadużywanie słodyczy.

Firma Dailyfruits zrealizowała badanie "Żywieniowe nawyki pracujących Polaków". Wyniki pokazują nie tylko jakie istotne błędy żywieniowe popełniają pracownicy, obniżając swoją efektywność, ale także jak ważna jest rola pracodawcy, który może wpływać na nawyki żywieniowe i wspierać zdrowie swoich pracowników.

Jakie największe błędy popełniają pracujący Polacy? Jak Polacy odżywiają się w trakcie dnia pracy i jak wpływa to na ich zawodową efektywność? Wnioski nie napawają optymizmem. Zobacz:

Smaki Kujaw i Pomorza sezon 2 odcinek 31

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

miejsce #1

ASUS

ASUS ROG Strix G15 G513IE-HN003 15,6"/Ryzen7/16GB/512GB/NoOS ...

6 334,80 zł4 699,00 zł-26%
miejsce #2

MSI

MSI Katana GF76 17,3"/i7/16GB/512GB/NoOS (11UD466XPL)

6 199,00 zł4 799,00 zł-23%
miejsce #3

Apple

Apple MacBook Pro 13,3"/M1/8GB/256GB/macOS (MYD82ZEA)

7 599,00 zł6 699,00 zł-12%
Materiały promocyjne partnera

Jakub Wiech: Ceny ropy naftowej wracają do poziomu sprzed wojny

Materiał oryginalny: Pracują nieefektywnie, bo źle się odżywiają! Oto główne błędy popełniane przez pracujących Polaków - Gazeta Pomorska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Dziennik Bałtycki
Dodaj ogłoszenie