Ideę tej imprezy podkreśla i promuje Szlak Kulinarny Centrum Gdyni. Podczas wydarzenia na ulicy Świętojańskiej wystawiły się lokale i restauracje z ulicy Świętojańskiej i ze Szlaku Kulinarnego Centrum Gdyni,. Nie zabrakło też stoisk z lokalnymi produktami i ziołami.
Łącznie było można skosztować dań z ponad 40 różnych stoisk kulinarnych gdyńskich restauracji. Imprezę o 12.00, otworzył Marcin Popielarz, szef kuchni w restauracji „Biały Królik” oraz Jacek Fedde, szef kuchni z restauracji „Fedde Restauracja & Bistro”, a także przedstawiciele miasta Gdynia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?