Gdańsk: Wielkanocna akademia kulinarna, czyli kucharze, degustacje i nauka gotowania we Wrzeszczu

PE
Będzie wspólne wielkanocne gotowanie z Tomaszem Jakubiakiem i Grzegorzem Łapanowskim, kucharzami znanymi z programu Dzień Dobry TVN, pokazy sztuki parzenia kawy oraz zasad doboru win do potraw, a także nauka przygotowywania deserów. To jedne z wielu atrakcji jakie czekają wszystkich smakoszy w sobotę w gdańskim centrum handlowym Manhattan.

To taka kulinarna, wielkanocna podróż po Polsce i świecie. Dwaj znani kucharze będą przewodnikami w tej wędrówce. Towarzyszyć im będzie: szef kuchni restauracji VNS, barista - specjalista od parzenia i podawania kawy ze Starbucksa - sieci legendarnych kawiarni, sommelier - doradca w sprawach doboru win do potraw z Centrum Wina, a także cukiernicy z kawiarni Grycan. Ci ostatni zdradzą kilka sekretów przyrządzania deserów.

- W naszej Akademii w Manhattanie zaprezentujemy kulinarną podróż dookoła świata, zwiedzając takie kraje jak Wietnam, Turcja, Hiszpania, Meksyk i inne - zdradza Tomasz Jakubiak. - Częścią każdego przystanku będzie jajko. Przygotujemy dania zarówno proste jak i trudniejsze, na przykład japoński omlet.

W tej sobotniej Akademii Kulinarnej nie zabraknie także degustacji i konkursów z nagrodami. A ponieważ najważniejszą potrawą wielkanocną są jaja, prowadzący podzielą się z gośćmi wiedzą na temat jajek, np. ich numeracji, chowu kur, sposobów sprawdzania świeżości czy metod idealnego ich gotowania.

Akademia Kulinarna, w Manhattanie
Gdańsk, 16.04, CH Manhattan, Grunwaldzka 82, godz. 13-17. Wstęp wolny

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie