To taka kulinarna, wielkanocna podróż po Polsce i świecie. Dwaj znani kucharze będą przewodnikami w tej wędrówce. Towarzyszyć im będzie: szef kuchni restauracji VNS, barista - specjalista od parzenia i podawania kawy ze Starbucksa - sieci legendarnych kawiarni, sommelier - doradca w sprawach doboru win do potraw z Centrum Wina, a także cukiernicy z kawiarni Grycan. Ci ostatni zdradzą kilka sekretów przyrządzania deserów.
- W naszej Akademii w Manhattanie zaprezentujemy kulinarną podróż dookoła świata, zwiedzając takie kraje jak Wietnam, Turcja, Hiszpania, Meksyk i inne - zdradza Tomasz Jakubiak. - Częścią każdego przystanku będzie jajko. Przygotujemy dania zarówno proste jak i trudniejsze, na przykład japoński omlet.
W tej sobotniej Akademii Kulinarnej nie zabraknie także degustacji i konkursów z nagrodami. A ponieważ najważniejszą potrawą wielkanocną są jaja, prowadzący podzielą się z gośćmi wiedzą na temat jajek, np. ich numeracji, chowu kur, sposobów sprawdzania świeżości czy metod idealnego ich gotowania.
Akademia Kulinarna, w Manhattanie
Gdańsk, 16.04, CH Manhattan, Grunwaldzka 82, godz. 13-17. Wstęp wolny
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na Twitterze!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?