Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wyróżnieni za pracę [GALERIA ZDJĘĆ]

Joanna Surażyńska-Bączkowska
Główną nagrodę Grand Prix plebiscytu Gastronom Pomorza 2014 Roku otrzymał Zajazd nad Stawem w Grabówku.

Wręczono nagrody w prestiżowym plebiscycie Gastronom Pomorza. Finał 14 edycji odbył się w Zajeździe nad Stawem w Grabówku (gm. Nowa Karczma). Konkurs Gastronom Pomorza powstał 14 lat temu. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest P.I.A. "Impresario".

Nagrody zostały wręczone w siedmiu kategoriach, dodatkowo kapituła przyznała kilka wyróżnień i nagród specjalnych.

Docenionym za całokształt działalności i jednocześnie głównym laureatem Plebiscytu i nagrodą Grand Prix Gastronom Pomorza 2014 został Zajazd Nad Stawem. Warto dodać, że jest to jedyne miejsce z powiatu kościerskiego docenione w tym plebiscycie.

- To wspaniałe wyróżnienie za całokształt pracy - mówi Joanna Męczykowska, właścicielka Zajazdu nad Stawem w Grabówku. - Dla nas najważniejsza jest opinia klientów, zawsze słuchamy ich uwag i wyciągamy wnioski.

W tej branży najważniejsze jest to, by nie dać się zaskoczyć, dlatego właściciele zadbali m.in. o agregat i własne źródło wody.

- Tym, co nas wyróżnia, to zdrowa żywność od lokalnych dostawców, piękna okolica, zarybione jezioro, które jest naszą własnością. To doskonały klimat do odpoczynku - mówi Joanna Męczykowska. - Mamy jeszcze mnóstwo planów, np. budowa małego pola golfowego, kortu do tenisa ziemnego.

Taki biznes to nie przypadek. Pani Joanna z wykształcenia jest gastronomem. Jej ojciec i teściowie także pracowali w tej branży. To właśnie oni przekazali tę pasję kolejnym pokoleniom.

Laureaci plebiscytu.

Kategoria Restauracja Tematyczna: I miejsce - Bohemia w Gdańsku, II - Statek Pirat w Sopocie, III - A la Francaise w Gdańsku. Kategoria Restauracja Regionalna: I miejsce - Karczma Rycerska w Gniewie, II - U Jakuba w Gdańsku, III - Karczma w Kczewie. Kategoria Restauracja Rybna: I miejsce - Bar Nadmorski w Rewie, II - Rybaczówka w Grabówku, III - Gryfon w Jastarni. Kategoria Pensjonat/Zajazd: I miejsce - Karczma u Philipp'a w Brodnicy Górnej, II - Pensjonat Hippika w Połchowie, III - Pensjonat Rewa w Rewie. Kategoria Dom Weselny: I miejsce - Adamowo w Garczu, II - Balladyna w Gdańsku, III - Willa Babilon w Lęborku. Kategoria Bar/Pub: I miejsce - U Senwickich w Gdyni, II - Aquarius w Gdyni, III - U Szkota w Gdańsku. Kategoria Catering: I miejsce - Malonowy Ogród w Gdańsku, II - Pierwsze Piętro w Gdańsku, III - Hotel Carina w Tczewie.
Wyróżnienia: Klub Atlantic w Gdyni, Klub Maska w Gdyni, Hotel Bartan w Gdyni, Hotel w Zamku w Bytowie, Hotel Vega w Lęborku. Managerem Roku została Anna Szeliga z Hotelu Venus w Łapinie. Kucharzem Roku - Adrian Marcinkowski z Pensjonatu Hippika w Połchowie.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki