W Kiełpinie swoje wielkie swięto miały leśne jagody

    W Kiełpinie swoje wielkie swięto miały leśne jagody

    Janina Stefanowska

    Dziennik Bałtycki

    Aktualizacja:

    Dziennik Bałtycki

    Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Kiełpino "Kiełpie" zorganizowało konkurs na najsmaczniejszą potrawę z jagód.
    Na konkursowym stole pojawił się pleśniak, serniki na zimno, babeczki i torty, bezowiec oraz ... łosoś w sosie warzywno-jagodowym.

    Jury oceniło najwyżej tort Elżbiety Formeli. Drugie miejsce przyznano łososiowi Henryki Toszek, a trzecie - babeczkom Jolanty Czerwińskiej. Według Kazimierza Żołno-wskiego, kucharza hotelu Heweliusz, jagody coraz częściej łączy się z rybami w galarecie i mięsem.

    Czytaj treści premium w Dzienniku Bałtyckim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Dodajesz komentarz jako: Gość

    Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

    Liczba znaków do wpisania:

    zaloguj się

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo