Z McDonalď s współpracuje nieprzerwanie od 1995 roku, obecnie dostarczając frytki do około 1000 restauracji tej sieci w I I krajach, takich jak m.in.: Polska, Czechy i Słowacja.
Wszystkie ziemniaki używane do produkcji frytek są uprawiane w Polsce, głównie na Pomorzu. 95 proc. ziemniaków pochodzi z upraw posiadających certyfikat Global G.A.P będący gwarancją produkcji bezpiecznej żywności. Firma posiada certyfikaty potwierdzające wysoką jakość i bezpieczeństwo produktów, dbałość o środowisko naturalne oraz o bezpieczeństwo pracowników. Frytki posiadają również certyfikaty Kosher oraz Halal, które potwierdzają, że spełniają one wymagania religii muzułmańskiej i żydowskiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?