Nauczą się profesjonalizmu w branży gastronomicznej za niebagatelne pieniądze, bo aż 400 tys. zł. Projekt potrwa do końca sierpnia 2013 roku. Uczestnictwo w nim daje możliwość poznania technik obsługi klienta, komunikacji interpersonalnej, zarządzania personelem, marketingu oraz sprzedaży usług gastronomicznych i hotelarskich.
Co istotne, 16 najlepszych osób trafi na miesięczne płatne staże zawodowe do pracodawców z branży gastronomicznej, m.in. do zamku w Gniewie.
- Projekt właśnie startuje - opowiada Kuba Jędruch z Fundacji Pokolenia. - Jego plusem jest możliwość zdobycia także typowo praktycznej wiedzy na kursie kelnerskim, baristycznym czy kucharskim. Będzie też nauka języka angielskiego, ale konkretnie przystosowana do takiej właśnie branży.
Najlepszy lokal i najsympatyczniejszy kelner Gdańska. Sprawdź wyniki plebiscytu
Miejscowi pracodawcy z branży gastronomicznej i hotelarskiej podkreślają, iż do obsługi hotelu, restauracji i imprez potrzebują pracowników wykwalifikowanych, komunikatywnych, z umiejętnościami sprzedażowymi, potrafiących profesjonalnie obsłużyć klienta, a o takich absolwentów z tutejszych szkół było do tej pory trudno.
Projekt Kucharz Nadwiślański ma to zmienić. Jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?