Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]

RedakcjaZaktualizowano 
Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]<br>Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie
Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie materiały prasowe
Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie. Życzymy smacznego!Potrzebujemy: 2 pęczki botwinki, 2 pęczki koperku, pęczek szczypiorku, 0,5 kg ogórków gruntowych, 2 pęczki rzodkiewki, 5 jajek na twardo, 1 l maślanki, 200 ml śmietany 30 proc. Botwinkę gotujemy w 2 l wody i doprawiamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy ogórki pokrojone w talarki i rzodkiewkę, pokrojone w kostkę jajka, po-skiekany koperek i szczypiorek. Dodajemy maślankę i śmietanę. Doprawiamy szczyptą soli i odrobiną cukru.

Przepis zaczerpneliśmy  z książki „Tak smakuje Pomorze“ z biblioteki „Dziennika Bałtyckiego“.

 

Monika Jankowska

monika.jankowska@polskapress.pl

 

polecane: FLESZ: Podział Mandatów po wyborach parlamentarnych

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie