Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]

Redakcja
Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie
Produkt regionalny. Chłodnik Joli. Idealny na ciepłe dni [PRZEPIS]Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie materiały prasowe
Przepis na pyszny chłodnik poleca Jolanta Kapusta z Koła Gospodyń Wiejskich w Czerninie. Życzymy smacznego!Potrzebujemy: 2 pęczki botwinki, 2 pęczki koperku, pęczek szczypiorku, 0,5 kg ogórków gruntowych, 2 pęczki rzodkiewki, 5 jajek na twardo, 1 l maślanki, 200 ml śmietany 30 proc. Botwinkę gotujemy w 2 l wody i doprawiamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy ogórki pokrojone w talarki i rzodkiewkę, pokrojone w kostkę jajka, po-skiekany koperek i szczypiorek. Dodajemy maślankę i śmietanę. Doprawiamy szczyptą soli i odrobiną cukru.

Przepis zaczerpneliśmy  z książki „Tak smakuje Pomorze“ z biblioteki „Dziennika Bałtyckiego“.

 

Monika Jankowska

[email protected]

 

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki