Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant zamiast Perfect Pub. Jak Magda Gessler odmieniła restaurację? (sezon 18, odcinek 3) 22.01.2020

Maria Poznańska

Wideo

Zobacz galerię (6 zdjęć)
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Magda Gessler zmieniła Perfect Pub w... Oberżę Bażant. Czy restauracja ma szansę zaistnieć w Pasłęku (woj. warmińsko - mazurskie)? Ile kosztują dania Magdy Gessler? Co można zjeść w restauracji w Pasłęku? Odcinek "Kuchennych Rewolucji" zobaczyć można w player.pl

Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant zamiast Perfect Pub

W Pasłęku "Perfect Pub" prowadziła Paulina. Kiedy otwierała tam lokal, miała nadzieje, że średniowieczny Pasłęk przyciągnie gości.
Niestety okazało się, że miejsce świeci pustkami.

"Właścicielka marzyła o tym, by gościć całe rodziny nie tylko w niedzielne obiady. Ku jej rozczarowaniu, najlepiej sprzedają się tanie i niezbyt wyszukane dania dnia na wynos. Magda Gessler stanie przed nie lada wyzwaniem, bowiem Paulina nie jest zawodową kucharką, a na kuchni pracują trzy panie na stanowisku „pomoc kuchenna”. Kobiety są zdania, że dania są dobre, a menu zawsze przygotowywane jest ze świeżych produktów."

Kiedy sytuacja się pogarszała, na pomoc wezwano Magdę Gessler. Czy znana restauratorka zmieni restaurację w dobrze prosperujący lokal? O tym przekonamy się w czwartkowym odcinku, 20 września o godz. 21:30 na antenie TVN.

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. „Perfect Pub” miał być miejscem dla rodzin

Pomimo młodzieżowej nazwy, właścicielka chciała, aby restauracja była atrakcyjna dla całych rodzin. Niestety w restauracji sprzedają się tylko tanie i niezbyt wyszukane obiady. Szczególnie zamawiane na wynos, przez telefon.

_Nawet jeśli trafi się tu gość, który przyjdzie do restauracji, to po przestudiowaniu karty i tak zazwyczaj zamawia obiad dnia. Dlatego personel „Perfect Pub” szczerze przyznaje, że karta dań w ogóle nie funkcjonuje w praktyce, a niektórych dań kucharki nigdy nie gotowały. Paulina nie jest zawodową kucharką, na kuchni pracują trzy panie na stanowisku „pomoc kuchenna”, ale też nie zatrudnia szefa kuchni, ponieważ nie chciałaby, żeby ktoś w jej restauracji czuł się niezastąpiony.

Sama uważa, że dania z kuchni wychodzą smaczne, są świeże i przygotowywane na bieżąco. Niestety przy tak małej liczbie gości restauracja nie przynosi dochodu, a Paulina musi dokładać co miesiąc do utrzymania restauracji. Sytuacja powoli staje się co raz trudniejsza, bo Paulina wkrótce spodziewa się pierwszego dziecka. Chociaż wspiera ją partner Marcin, który z powodzeniem prowadzi własną restaurację i chętnie pomógłby Paulinie swoimi radami. Paulina jednak nie chce, żeby Marcin wtrącał się w jej biznes i dlatego poprosiła o pomoc Magdę Gessler._

Oberża Bażant w Pasłęku w "Kuchennych Rewolucjach" - gdzie i kiedy oglądać?

Odcinek z Pasłęka obejrzeć można było 20 września 2018 roku od godz. 21:30 na antenie TVN. Teraz dostępny na player.pl

Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant [MENU - dania Magdy Gessler]

Menu Gessler w Oberży Bażant:

  • farsz z podgrzybków podany na kruchych babeczkach - 10 zł
  • rosół z dziczyzny z lanymi kluskami - 18 zł
  • bażant (500 g) podany z sosem truflowym, kluskami leniwymi, masłem klarowanym i tarta bułką - 69 zł
  • gruszka gotowana w winie i miodzie - 10 zł
  • mus malinowy podany na kruchych ciasteczkach z likierem ajerkoniak i bitą śmietaną - 10 zł

Menu w Oberży Bażant:



Mus malinowy na kruszonych ciasteczkach z odrobiną ajerkoniaku i bitą śmietaną



Rosół z dziczy z lanymi kluskami





Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Oberża Bażant [OPINIE]

Miałam okazję spróbować Nowe menu jest przepyszne Warto się wybrać i spróbować Polecam ! :) Ja na pewno tam zajrzę jeszcze nie raz ! :-)

Jakie macie zdanie na temat Oberży Bażant? Czekamy na Wasze komentarze!

Magda Gessler: przypominamy jej najgłośniejsze Kuchenne rewolucje!

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 10

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
11 stycznia, 19:02, Gość:

Dobrze ze pozwoliła jej wogole gotować 😀😀😀😀😀😀i nie wywalił jej. To chyba ten co jej kupił ten lokal dał Magdzie do prezentu

Jrhdnhf

Jak to się nie

G
Gość

Pani Magda się osmieszyla. Ciekawe czyja to córcia 😀😀😀😀

G
Gość

Dobrze ze pozwoliła jej wogole gotować 😀😀😀😀😀😀i nie wywalił jej. To chyba ten co jej kupił ten lokal dał Magdzie do prezentu

G
Gość
21 września 2018, 09:44, Polak:

Nie mieszkam w Warszawie, ale czesto tutaj bywam. I proszę nie wkładać do jedneo worka z syfem wszystkich knajp w stolicy. Tutaj jak sie wie gdzie, tona prawdę mozna dobrze i smacznie zjeść. No chyba, że się patrzy tylko na ceny, to faktycznie powodzenia w toalecie dla pani i pani psa.

Dla takich komentarzy warto żyć. Odradzam wizyty w tym lokalu!!!!!

G
Gość

25 latka ustawiła Gessler 😀😀😀😀

To był mój ulubiony program. Był!!!!!!!

G
Gość

Dramat. Ustawione.

G
Gość

Jak się patrzy na tą właścicielkę ciągle wzruszającą ramionami i sprawiającą wrażenie,że wszystko jej wisi to odechciewa się wizyty w tym miejscu!!!!!!!!!

k
ktoś

jedzenie loteria-zależy co zostało z wesela to mają na obiad dnia...Mają w D..PIE zwykłego klienta,koszą kasę z wesel i to tej niby "właścicielce"wystarcza-knajpa i jedzenie takie jak ona-ŻADNE. Nie polecam nikomu

P
Polak

Nie mieszkam w Warszawie, ale czesto tutaj bywam. I proszę nie wkładać do jedneo worka z syfem wszystkich knajp w stolicy. Tutaj jak sie wie gdzie, tona prawdę mozna dobrze i smacznie zjeść. No chyba, że się patrzy tylko na ceny, to faktycznie powodzenia w toalecie dla pani i pani psa.

j
ja

odwiedziliśmy tą knajpe świeżo po rewolucjach, w niedzielę , podawał zakręcony kelner, zimne ziemniaki a schabowy ohydny i cienki z masą panierki - widać było warszawę, nie do zjedzenia. Jako ze mielismy ze sobą psiaka dałam mu tego schabowego. Nasz psiak bez problemu toleruje wszelkie jedzenie domowe niestety po tym dostał sraczki!!! Teraz ogladając te rewolucje widze skad ten syf: włascicielka uparta i wszystko wiedzące dziecię, zjadła wszelkie rozumy tylko nic z tego ni wynika-dalej truje ludzi. Celebrytowanie nie przyniesie klientów, zajmij sie lepiej kobieto czym innym. Nie polecam-ohydne jedzenie, brudna podłoga, zakurzone wnętrze, ponuro

Dodaj ogłoszenie