Kuchenne Rewolucje w Baninie. Bistro Smacznego zamieniło się w Lis i Kura
Opis odcinka TVN - sezon 22, odc. 4:
Kilkanaście kilometrów od centrum Gdańska w sąsiedztwie lotniska w Rębiechowie leży Banino. Przylegająca bezpośrednio do granic regionu wieś szybko zmienia swój charakter, stając się miejscem zamieszkania dla wielu pracowników trójmiejskich firm. Położone przy ruchliwej drodze bistro „Smacznego” prowadzi tu Zuzanna wraz ze swoim partnerem Rafałem.
Mężczyzna pracuje na statku, przez co w restauracji pojawia się bardzo rzadko. Zarządzanie lokalem jest właściwie całkowicie na głowie Zuzanny. Mimo wielu wysiłków „Smacznego” nie przynosi dochodów.
Choć do prowadzenia gastronomii para przygotowywała się wiele miesięcy, takich kłopotów finansowych nie byli w stanie przewidzieć. Dodatkowo rotacja pracowników jest tak duża, że niemal każdego dnia brakuje rąk do pracy.
W tej sytuacji Zuzanna zajmuje się wszystkim, od pracy na zmywaku, przez gotowanie po sprzątanie. Wszystkie jej wysiłki i poświęcenie idą jednak na marne. Jak to możliwe, skoro nieliczni klienci chwalą jedzenie?
Kuchenne Rewolucje Banino - gdzie oglądać w TV i online?
- Odcinek 4, sezon 21 - oglądaj odcinek "Kuchennych Rewolucji" na player.pl
- Powtórka programu z 26.03.2020 (odcinek 4, sezon 21) w sobotę (28.03.2020) o godzinie 17:00 w TVN.
Lis i Kura w Baninie po Kuchennych Rewolucjach [MENU]
W menu stworzonym pod wodzą Magdy Gessler znalazły się m.in. kurczaki baby faszerowane na trzy sposoby:
- po węgiersku,
- po polsku,
- po marokańsku.
Co znajdziemy w menu baru w Baninie?
- Trzech kawalerów gotowych do wzięcia.
- Polak romantyczny i nostalgiczny;
- Węgier o ognisty spojrzeniu;
- Marokańczyk który rozgrzeje twoje serce.
- Kukurydziane kurczaki baby w trzech znakomitych odsłonach z przepisu Pani Magdy Gessler.
Przykładowy cennik:
- Pierś z kurczaka z warzywami z pieca muśnięta winem białym 24 zł w zestawie.
- Tarta serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami plus sałatka 10 zł.
- Penne z łososiem, szpinakiem i mozzarellą 16 zł porcja 200 g.
Bar "Lis i Kura" po Kuchennych Rewolucjach OPINIE
- Miła obsługa duże porcje.
- Bardzo smacznie, polecam 🙂
- Jedzonko sprawdzone przez całą moją familię. A dzieciaki należą do wybrednych zachwycone całym menu począwszy od domowego kompotu, przez karkówkę, pizzę, rosół i oczywiście ciasta a kropką nad i były obłędne lody. Mąż zachwycony rybą i jabłecznikiem. Szkoda, że mamy tak daleko. Ale na pewno jeszcze tam zawitamy.
- polecam, właścicielka Pani Zuza przesympatyczna, super klimat. Do zobaczenia🌷
A Ty jaką masz opinię na temat baru "Lis i Kura?" Czekamy na Wasze komentarze.

Kiermasz bożonarodzeniowy w Raciążku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?