Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kotlet schabowy inaczej - z porem i tartym serem [PRZEPIS]

Redakcja
Przepis na kotlet schabowy z porem i serem
Przepis na kotlet schabowy z porem i serem materiały prasowe
Przepis na kotlety schabowe z porem poleca Ewa Kwidzyńska z Koła Gospodyń Wiejskich Królewianki w Kamienicy Królewskiej. Składniki dania: 1 por (biała część), 0,5 kostki masła, 15 dag startego sera,0,5 kg schabu.

Białą część pora myjemy i kroimy w talarki. Podsmażamy na patelni z masłem. Do ostudzonego pora dodajemy starty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Schab myjemy i kroimy na plastry. Każdy rozklepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy farsz z pora i sera. Zamykamy w formie naleśnika.Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

Przepis pochodzi z książki „Tak smakuje Pomorze“ z biblioteki „Dziennika Bałtyckiego”.

 

Monika Jankowska

[email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki