Białą część pora myjemy i kroimy w talarki. Podsmażamy na patelni z masłem. Do ostudzonego pora dodajemy starty ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Schab myjemy i kroimy na plastry. Każdy rozklepujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Na środek kładziemy farsz z pora i sera. Zamykamy w formie naleśnika.Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.
Przepis pochodzi z książki „Tak smakuje Pomorze“ z biblioteki „Dziennika Bałtyckiego”.
Monika Jankowska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?