W jaki sposób narodziła się Pani pasja do gotowania?
Właściwie zdecydowało o tym życie. Najpierw gotowałam dla rodziny, właściwie bardziej z obowiązku, a potem zaczęło mi to sprawiać ogromną przyjemność.
A jak trafiła Pani do restauracji?
Córka zaczęła prowadzić restaurację i straciła kucharkę. Chciałam jej pomóc i zaczęłam gotować dla gości. Trwa to już od 5 lat. Jestem wdzięczna Czytelnikom za głosy w plebiscycie, bo to dla mnie największy komplement.
Jakie są Pani popisowe dania?
Myślę, że to pierogi i placek po cygańsku. Jednak we wszystkie dania wkładam całe serce i przygotowuję je tak, jakbym robiła je dla rodziny i przyjaciół.
Skąd czerpie Pani inspiracje?
Z telewizji, internetu, słucham też co mają do powiedzenia nasi goście. Lubię w kuchni eksperymentować, wymyślać choćby farsze do pierogów jak np. z kaszą gryczaną czy ze szpinakiem.
Co w kuchni jest najważniejsze?
Liczy się dobry produkt. Mamy m.in. swojski twaróg, ziemniaki i warzywa od gospodarza.
A jak Pani wypoczywa?
Bardzo lubię podróże, zwłaszcza w słoneczne regiony. a
Rozmawiała E. Okoniewska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?