reklama

GIS wycofuje z obrotu partię pieprzu ziołowego! Powodem jest wykrycie substancji niezadeklarowanej w składzie

Sandra Janikowska
GIS ostrzega przed pieprzem ziołowym marki Dary Natury. W artykule tym wykryto obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie 81,99 ± 16,40 mg/kg. Znasz ten produkt? Może masz w swojej kuchni? Może wywoływać reakcje alergiczne. Sprawdź! GIS
GIS ostrzega przed pieprzem ziołowym marki Dary Natury. W artykule tym wykryto obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie 81,99 ± 16,40 mg/kg. Znasz ten produkt? Może masz w swojej kuchni? Może wywoływać reakcje alergiczne. Sprawdź!

GIS wycofuje pieprz ziołowy marki Dary Natury. Komunikat GIS

W informacji zawartej na oficjalnej stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego widnieje zapis:

W próbkach produktu zbadanych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie 81,99 ± 16,40 mg/kg

W ramach rutynowej kontroli wykryto w produkcie obecność substancji niezadeklarowanej w składzie. Mowa o glutenie, który u osób uczulonych - może wywoływać silne reakcje alergenne.

GIS ostrzega przed pieprzem ziołowym marki Dary Natury. W artykule tym wykryto obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie
GIS ostrzega przed pieprzem ziołowym marki Dary Natury. W artykule tym wykryto obecność niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu na poziomie 81,99 ± 16,40 mg/kg. Znasz ten produkt? Może masz w swojej kuchni? Może wywoływać reakcje alergiczne. Sprawdź! GIS

Szczegóły dotyczące produktu:

  • Produkt:Ekologiczny pieprz ziołowy Dary Natury, 60 g
  • Producent:Mirosław Angielczyk Dary Natury, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
  • Nr partii:01-04-2020

Pełen komunikat GIS-u znajdziesz tutaj.

ZOBACZ TAKŻE: GIS ostrzega przed popularnym produktem kosmetycznym. Wykryto w nim zwiększoną ilość bakterii rodzaju Pluralibacter gergoviae

GIS wycofuje pieprz ziołowy marki Dary Natury. Działania

Obecnie prowadzone jest postępowanie wyjaśniające organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej we współpracy z producentem w celu określenia źródła zanieczyszczenia produktu glutenem.

Zaleca się, aby osoby z alergią lub nietolerancją glutenową nie spożywały powyżej wskazanej partii produktu.

ZOBACZ TAKŻE: GIS wycofuje z obrotu rurki waflowe marki LITALY. Wykryto w nich obecność substancji nieuwzględnionych w etykiecie

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie