Wiosenne przepisy do pracy i szkoły. Co jeść wiosną - najlepsze przepisy
Owsianka
Owsianka to świetny pomysł nie tylko na śniadanie! Jest to danie niezwykle odżywcze i sycące. Możecie dodać do niej wszystko, na co macie ochotę!
Podstawowa owsianka
-szklanka płatków owsianych
-dwie szklanki mleka lub wody
-szczypta soli
Do garnuszka wlej płyn i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i sól. Gotuj około 5 minut, dopóki płatki nie napęcznieją.
Owsianka na słodko
Słodką owsiankę wymieszajcie z cukrem trzcinowym, śmietanką lub jogurtem naturalnym. Podawajcie ze świeżymi sezonowymi owocami i masłem orzechowym. Możecie również dodać cynamon do smaku.
Owsianka wytrawna
Jeżeli nie jesteście fanami dań na słodko, nie musicie wcale rezygnować z owsianki.
Podajcie ją z ugotowanym jajkiem, posiekanym szczypiorkiem i pomidorami. Możecie także dodać podsmażone grzyby i skropić danie oliwą.