4 z 8
Poprzednie
Następne
Wiosenne przepisy do pracy i szkoły. Co jeść wiosną - najlepsze przepisy
Wiosenna potrawka
Potrawka lub gulasz to nie tylko smaczne danie. W ten sposób łatwo pozbędziecie się zalegających w lodówce warzyw, na które nie macie pomysłu.
To rozgrzewające i sycące danie.
Potrawka wiosenna:
- dwie duże marchewki
- pęczek szparagów
- pół kilo ziemniaków
- trzy jajka
- sok z połowy cytryny
- dwie łyżki masła
- pietruszka i szczypiorek
- pół litra bulionu
- sól i pieprz
Na rozgrzane na patelni masło wyłóż pokrojoną marchew i ziemniaki. Dodaj skrojone szparagi i podsmażaj około 5 minut.
Zalej bulionem i duś ok. 15 minut. Przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Dodaj ugotowane na twardo jajka i posyp szczypiorkiem i pietruszką.
Podawaj z ryżem, kaszą lub chlebem.
*możesz dodać mleczko kokosowe, śmietankę lub jogurt do zabielenia.