MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Sylwia Dabrowa

Przepisy sylwestrowe gwiazd. Co ugotować na imprezę sylwestrową? Przekąski na imprezę

Ciastka francuskie z budyniem według Ani Starmach

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
350 g malin
1,5 opakowania budyniu
1 laska wanilii
2 łyżki cukru
50 g masła
400 ml mleka

Przygotowanie:
Ciasto podzielić na 4 pasy. Umieścić na blaszce z papierem do pieczenia. Przykryć drugim kawałkiem papieru i drugą blachą, aby ciasto nie urosło.
Piec 15 minut w 180 stopniach.
Ściągnąć blachę i piec jeszcze 3-5 minut do zrumienienia.
Ostudzić i pokroić na mniejsze prostokąty.
Krem:
Odlać pół szklanki mleka i wymieszać z budyniem. Pozostałe mleko zagotować z laską wanilii i cukrem. Do gotującego się mleka dodać budyń i zagotować.
Budyń ostudzić, dodać masło, wymieszać i schłodzić godzinę w lodówce.
Gotowy krem nakładać na paski ciasta. Na wierzch dodać maliny.
Krem przykryć drugim kawałkiem ciasta.

Zobacz również

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Więcej cudzoziemców w statystykach ZUS

Więcej cudzoziemców w statystykach ZUS

Polecamy

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Wiemy, kto jest najlepiej zarabiającym sportowcem na świecie minionego roku

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!

Giro d'Italia. Alaphilippe wygrał 12. etap, Pogacar nadal liderem

Giro d'Italia. Alaphilippe wygrał 12. etap, Pogacar nadal liderem