Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KISIEL Z OWOCÓW SEZONOWYCH...
fot. Pixabay

Przepisy na dania z owocami sezonowymi. Do czego można wykorzystać wiśnie, jagody, truskawki czy rabarbar? Sprawdź przykładowe receptury!

KISIEL Z OWOCÓW SEZONOWYCH

Składniki:
- 3 szklanki owoców sezonowych (u nas po równo agrest, czerwona i czarna porzeczka i maliny)
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki cukru (możecie również kisiel posłodzić ksylitolem)
- 5 łyżeczek czubatych mąki ziemniaczanej

Jak go przyrządzić?

1. Owoce dokładnie umyj i obierz.
2. Owoce bez ogonków pokrój na połówki.
3. Wszystkie owoce wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i gotuj przez około 5 – 7 minut od momentu wrzenia.
4. Do niewielkiej ilości zimnej wody wsyp mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszaj i wlej do gotujących się owoców. Cały czas mieszaj.
5. Z ognia zdejmij dopiero, gdy stężeje.
6. Można podawać go z gęstym jogurtem naturalnym i listkami świeżej mięty.

Zobacz również

Majówka w Krakowie. Wielkie plażowanie i błogi odpoczynek na Bagrach i Zakrzówku

Majówka w Krakowie. Wielkie plażowanie i błogi odpoczynek na Bagrach i Zakrzówku

Córka Izabeli Macudzińskiej ma już 16 lat! Właśnie... wyprowadziła się do chłopaka!

HIT DNIA
Córka Izabeli Macudzińskiej ma już 16 lat! Właśnie... wyprowadziła się do chłopaka!

Polecamy

Verstappen wygrywa sprinterskie kwalifikacje do Grand Prix Miami F1

Verstappen wygrywa sprinterskie kwalifikacje do Grand Prix Miami F1

Ruszają AMP w trójboju siłowym w Katowicach

Ruszają AMP w trójboju siłowym w Katowicach

Czerwona Arka Gdynia w Bielsku-Białej

Czerwona Arka Gdynia w Bielsku-Białej