4 z 7
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/40/35/634fc463cdafa_o_large.jpg)
fot. Sylwia Dąbrowa
Najlepszy przepis na zupę dyniową. Tak robią to gwiazdy. Zupa dyniowa według Adamczyka, Starmach, Wachowicz
Ani Starmach zupa dyniowa
Składniki:
1 mała dynia hokkaido (ok. 500-700 g)
400 ml mleka kokosowego
300 ml bulionu warzywnego (polecam rosół z dnia poprzedniego lub po prostu wodę)
4 pomidory
Wykonanie:
Dynię pokrój w grubą kostkę, umieść na blasze do pieczenia. Dodaj pokrojone w połówki pomidory i 2 ząbki czosnku, odrobinę oliwy z oliwek, sól, pieprz. Włóż do piekarnika o temperaturze 190 stopni na 25 minut.
Mleczko koksowe podgrzej. Dodaj podpieczoną dynię, pomidory i bulion. Zagotuj i zmiksuj na gładki krem.
Źródło: aniastarmach.pl