Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
40 z 92
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KELNER ROKU...

MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]

KELNER ROKU
Tomasz Jagodziński, Karczma Rycerska, Lębork


- Jako kelner pracuję trochę przez przypadek - mówi Tomasz Jagodziński z Karczmy Rycerskiej w Lęborku. - Rodzice nalegali na studia dzienne, jednak ja jako przekorny 19 -latek postanowiłem trochę inaczej i do dziś pracując w tej samej restauracji, trochę udowadniam im, że na moje wyszło. Plan był taki, że praca w karczmie miała być wakacyjną przygodą.Po maturze chciałem zarobić trochę pieniędzy i kontynuować naukę na studiach,jednak 3 miesiące wystarczyły, żeby związać się z załogą, polubić tę prace i przyzwyczaić się do własnych dochodów. I tak minęło 13 lat

Za co lubi swoją pracę? - Za to,że cały czas poznaje nowych ludzi i współpracuję z tymi, których dobrze znam i szanuje.

Jakie cechy powinien mieć dobry kelner? - Dobry kelner to człowiek cierpliwy, opanowany i z dystansem do siebie i otoczenia. Ja staram się być dobrym kelnerem, a czy jestem,nie mnie oceniać. Myślę, że moim atutem jest to,że nigdy nie jestem spięty. Traktuje kelnerstwo na luzie, żartuje z goścmi zamiast męczyć ich wyuczonymi regułkami i doceniają to.



Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT

Zobacz również

250 mln EUR na program „Czyste Powietrze”

PLUS
250 mln EUR na program „Czyste Powietrze”

Praktyczny wymiar geometrii – Szkoła Podstawowa w Masłowie z dotacją mFundacji

Praktyczny wymiar geometrii – Szkoła Podstawowa w Masłowie z dotacją mFundacji

Polecamy

Śniły ci się zęby albo zdrada? Zobacz, jak tłumaczą to eksperci od snów

Śniły ci się zęby albo zdrada? Zobacz, jak tłumaczą to eksperci od snów

Polskie owoce w tym roku będą droższe. Mrozy zniszczyły uprawy

Polskie owoce w tym roku będą droższe. Mrozy zniszczyły uprawy

Słowak i Bośniak na czele kwietniowego rankingu

TYLKO U NAS
Słowak i Bośniak na czele kwietniowego rankingu