MISTRZOWIE SMAKU | Liderzy wojewódzkich kategorii plebiscytu
Kategoria: Pizza Roku
Rozmawiamy z Karolem Hintzke, właścicielem pizzerii La Bamba w Łebczu k .Pucka
Pizza La Bamba to danie, które jest bez wątpienia Waszą wizytówką. Z jakich składników składa się ta pizza?
Pizzę robimy na cieście półgrubym -dzięki temu smakuje wszystkim naszym klientom. Nie żałujemy do niej składników: w skład wchodzi bekon, salami, cebula, pieczarki, papryka, kukurydza, oliwki i chili. To pizza na bogato.
Pizza nosi taką samą nazwę jak nazwa lokalu. Skąd pomysł na tę zapadającą w pamięci nazwę?
Pewnego dnia po prostu wpadłem na taki pomysł. Chyba w radiu leciała piosenka z takimi słowami. Pomyślałem, że to świetna nazwa dla pizzerii - wpadająca w ucho, radosna, wesoła, kojarzy się z wakacjami i dużą ilością słońca. Codziennie staramy się, żeby pizza La Bamba cieszyła podniebienia naszych klientów i wprawiała ich w dobry nastrój. Dlatego zawsze pracujemy na świeżych produktów.
Długo już prowadzicie tę pizzerię?
Półtora roku. Jesteśmy pizzerią rodziną. Śmiało mogę powiedzieć, że z rodziną pracuje się najlepiej - możemy liczyć na siebie nawzajem, jesteśmy dla siebie wsparciem. Klienci chwalą naszą rodzinną atmosferę. Jesteśmy otwarci na wszystkie potrzeby klientów. Mamy też szeroki zakres dostawy, a to oznacza, że pizzę La Bamba i inne dania z naszej pizzerii dowozimy aż do 40 miejscowości.
Odwiedź stronę: www.facebook.com/Pizzeria-La-Bamba