MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje...
fot. artcookstudio/123RF

Często czujesz ból gardła? Być może spożywasz produkty, które powodują podrażnienie i nasilają stan zapalny. Sprawdź, co szkodzi gardłu

Ostre przyprawy

Ostre przyprawy zawierają w swoim składzie substancje działające rozgrzewająco, dlatego ich nadmierne spożywanie może powodować podrażnienie lub nadmierne przekrwienie błony śluzowej, a w niektórych przypadkach nawet uszkodzenie drobnych naczynek, przez które mogą przedostać się bakterie wywołujące stan zapalny. Spożywanie ostrych pokarmów warto popijać znaczną ilością przegotowanej wody lub płynem o charakterze zasadowym np. mlekiem, jogurtem lub maślanką.

Zobacz również

Węgry - Szwajcaria LIVE! Drugi dzień Euro! Na początek przystawka

Węgry - Szwajcaria LIVE! Drugi dzień Euro! Na początek przystawka

Piknik charytatywny z okazji Dnia Dziecka w Hospicjum dla Dzieci

NASZ PATRONAT
Piknik charytatywny z okazji Dnia Dziecka w Hospicjum dla Dzieci

Polecamy

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Pyszne i chrupiące naleśniki. Śniadanie w stylu Lewandowskiego

Gdzie znajdują się najpiękniejsze i najlepsze plaże w Polsce?

Gdzie znajdują się najpiękniejsze i najlepsze plaże w Polsce?

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich

Moje grzanki to hit każdej imprezy. Robię je w 10 minut, zachwycają wszystkich