Sushi Weekend 3-5 maja. Nowy festiwal kulinarny pod marką Jemy w Łodzi
Sushi Weekend to nowa propozycja przygotowana przez znany z organizacji kulinarnych festiwali portal Jemy w Łodzi, a także Łódzkie Centrum Wydarzeń oraz serwis Glovo. Tym razem tematem są dania kuchni japońskiej, które do tej pory nie miały w Łodzi swojego festiwalu.
Zobacz jak wyglądają wszystkie potrawy przygotowane na Weekend Sushi i ile kosztują
Przez trzy dni, czyli od piątku (3 maja) do niedzieli (5 maja) 20 restauracji z Łodzi, ale też ze Zgierza i Pabianic będzie serwować specjalnie skomponowane dania inspirowane kuchnią japońską a zwłaszcza sushi. Wśród propozycji znajdziemy na przykład klasyczne nigiri (sushi z rybą i dodatkami na wierzchu), ale za to z niecodziennymi dodatkami takimi jak palony por czy kawior molekularny (35 zł, Sendai Sushi&Ramen, Monoopolis). Ale pojawi się też Corn Dog Sushi w cieście kukurydzianym serwowane na patyku na wzór korndoggów (35 zł, Łódzkie Sushi ul. Kilińskiego 298), czy Chrupiący Sushi Dog z batatami, szparagami w tempurze i tofu zamiast parówki (62 zł Hona Sushi, ul. Kostki Napierskiego 1G).
Do wyboru będzie 17 propozycji, zarówno tradycyjnych rybnych jak i w wersji roślinnej. Pełną listę znajdziemy na stronie jemywlodzi.pl. Na spróbowanie czasu jest mało, bo porównaniu do innych festiwali spod szyldu Jemy w Łodzi ten jest wyjątkowo krótki. Po trzech dniach potrawy znikną z menu.
Mamy nadzieję, że nowa formuła spodoba się bywalcom naszych wydarzeń – mówi Izabella Borowska z portalu Jemy w Łodzi. Chciałyśmy przygotować kulinarną niespodziankę dla tych, którzy długi weekend spędzą w mieście – dodaje.
Festiwalowe dania będzie można zjeść na miejscu lub zamówić do domu z bezpłatnym dowozem przez Glovo.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?