Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Dziennik Łódzki

Przepisy świąteczne gwiazd. Co celebryci jedzą w Boże Narodzenie? Przepisy świąteczne 2021

Zrazy Krzysztofa Krawczyka

Składniki:
500–600 g wołowiny bez kości
100 g boczku
2 cebule
2 papryki
2 kiszone ogórki
20 g mąki
2–3 łyżki oleju
2–3 szklanki bulionu
sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:
Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy je tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem ziołowym Układamy na nich pokrojone w kostkę i wymieszane: boczek, cebule, papryki i ogórki. Każdy plaster wraz z nadzieniem starannie zwijamy w ścisły rulonik i spinamy patyczkiem. Oprószamy mąką i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zrazy przekładamy do garnka. Zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkości.

Zobacz również

Wypadek osobówki i tira w Olkuszu. Jedna osoba poszkodowana

Wypadek osobówki i tira w Olkuszu. Jedna osoba poszkodowana

Tomasz Sobieraj zaprzysiężony, Artur Wezgraj przewodniczącym rady miejskiej [ZDJĘCIA]

Tomasz Sobieraj zaprzysiężony, Artur Wezgraj przewodniczącym rady miejskiej [ZDJĘCIA]

Polecamy

Warto dorobić, żeby mieć dodatkową emeryturę?

Warto dorobić, żeby mieć dodatkową emeryturę?

Ogromne wyróżnienia dla klubowego kolegi Sochana. Kosmiczne liczby Francuza

Ogromne wyróżnienia dla klubowego kolegi Sochana. Kosmiczne liczby Francuza

Apetyczne lody bakaliowe na wyciągnięcie ręki. Możesz je zrobić w domu

Apetyczne lody bakaliowe na wyciągnięcie ręki. Możesz je zrobić w domu