4 z 10
Poprzednie
Następne
Przepisy świąteczne gwiazd. Co celebryci jedzą w Boże Narodzenie? Przepisy świąteczne 2021
Zrazy Krzysztofa Krawczyka
Składniki:
500–600 g wołowiny bez kości
100 g boczku
2 cebule
2 papryki
2 kiszone ogórki
20 g mąki
2–3 łyżki oleju
2–3 szklanki bulionu
sól, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Mięso kroimy w plastry. Rozbijamy je tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem ziołowym Układamy na nich pokrojone w kostkę i wymieszane: boczek, cebule, papryki i ogórki. Każdy plaster wraz z nadzieniem starannie zwijamy w ścisły rulonik i spinamy patyczkiem. Oprószamy mąką i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zrazy przekładamy do garnka. Zalewamy gorącym bulionem i dusimy do miękkości.