MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dzisiaj w Europie wszyscy chcą być mądrzejsi i zaparzają...
fot. 123rf

Ojca Grande przepisy na zdrowe życie. Cz. 2: zabójczy cukier, parzenie herbaty i kawy, rośliny strączkowe, cebula i czosnek

Dzisiaj w Europie wszyscy chcą być mądrzejsi i zaparzają herbatę, a nie gotują, bo uważają, że gotowanie niszczy jej wartości. Jest to zupełne nieporozumienie. Herbata zaczyna być sobą dopiero wtedy, kiedy gotuje się w temperaturze powyżej 100 stopni. Wówczas wyparzają się i przechodzą do wody drogocenne, odkażające garbniki (na Wschodzie herbata zastępuje jodynę); wyparza się puryna i rutyna, która uelastycznia naczynia krwionośne; witaminy B1, B6 działające przeciw otyłości. Dobrze zaparzona mocna herbata zabezpiecza przed chorobami krążenia, serca, niewydolnością mózgu, kłopotami z zapaleniem śluzówki na tle ataku szczepów wirusowych, nawet przed grypą.

Zobacz również

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

„Musztarda po obiedzie”. Sandecja Nowy Sącz górą. Rezerwy Lecha Poznań na tarczy

III liga. Broń Radom gra u siebie z Victorią Sulejówek. Sprawdź wynik

III liga. Broń Radom gra u siebie z Victorią Sulejówek. Sprawdź wynik

Polecamy

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem