4 z 8
Poprzednie
Następne
Najlepsze przepisy na grzyby według gwiazd. Potrawy z grzybami według Gessler, Starmach, Okrasy
Makaron z kurkami Ani Starmach
Składniki
-400 g kurek
-200 g makaronu
-50 g świeżo tartego parmezanu
-200 ml śmietanki kremówki
-łyżka podprażonych orzeszków pinii lub włoskich
-łyżka masła
-ząbek czosnku
-świeży tymianek
-natka pietruszki lub szczypiorku
-sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotować. Kurki umyć i wysuszyć. Na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, kurki i posiekany tymianek. Smażyć przez 2–3 minuty.
Na patelnię wlać śmietankę, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron podawać z sosem kurkowym, podprażonymi orzechami i natką pietruszki lub szczypiorkiem. Całość posypać tartym parmezanem.
Źródło: aniastarmach.pl