MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
KELNER ROKU
Marcin Grabowicz, Restauracja 5 Smaków w Borkowie, powiat gdański
Pan Marcin lubi swój zawód i nie zamieniłby go na żaden inny. Kelneruje już ponad dwadzieścia lat. Zaczynał w Restauracji Zamkowej w Gniewie i od razu taka praca mu się spodobała. Dla niego zawsze ważny był kontakt z ludźmi. A zadowolenie z pracy jest możliwe, gdy goście są zadowoleni z serwowanych posiłków oraz miłej, profesjonalnej obsługi.
Kelner musi być życzliwy, uśmiechnięty i wesoły, ale powinien również trafić w gust zamawiającego danie - powiedział Marcin Grabowicz.
- W naszej restauracji mamy głównie tradycyjne dania polskie. Polecam na przykład duże kotlety schabowe oraz żeberka w sosie. Jestem kierownikiem sali, więc przyjmuję i pomagam pakować również dania cateringowe. Chyba całe życie pozostanę w branży gastronomicznej. W przyszłości chciałbym mieć własną restaurację z europejskimi, tradycyjnymi daniami, najlepiej w centralnej części Gdańska.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT