MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
RESTAURACJA ROKU
Pierogarnia Mąka i Woda, Puck
Nowy lokal, nowy pomysł i alternatywa dla „leniwych”. Jak przyznają właściele na gastronomicznej mapie powiatu puckiego funkcjonują od 2 czerwca, choć plany otwarcia pierogarni mają dłuższą historię.
- Chcieliśmy zacząć już w ubiełym roku roku, ale trochę się z tym wstrzyma-liśmy - mówią w Mące i Wodzie. - Od niedawna działamy ze zdwojoną siłą. Nie brakuje w Pucku lokali, które oferują dania kaszubskie, pyszne domowe obiady, czy pizze. Pomyśleliśmy, że pierogi są daniem, które każdy lubi - a nie każdy ma czas je przygotować. Od tego więc jesteśmy.
Pierogarnia zaczęła z przytupem. Zorganizowano mały poczęstunek dla spacerujących po Starym Rynku. Tajemnicą na dobre pierogi jest świeżość. -Wszystko robimy na miejscu - mówią. - Mamy 12 rodzajów pierogów wytrawnych i od 5 do 6 podawanych na słodko. Poza tym w karcie są sałatki i naleśniki.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT