MISTRZOWIE SMAKU Prezentujemy liderów plebiscytu w poszczególnych kategoriach [GALERIA]
Mocno Pyszne, Banino, Klonowa 43/10
Kategoria: Pizza Roku
Na tle innych restauracji wyróżnia, jak słyszymy, pizza i piec, w którym jest ona pieczona. - To najmocniejszy piec elektryczny na świecie, który idealnie imituje ten opalany drewnem. Dzięki niemu w dwie minuty mamy idealnie upieczoną pizzę. Jest to jedyny taki piec w Trójmieście oraz okolicy. Do tego dochodzi jeszcze ciasto według włoskiej receptury i zamiłowanie do gotowania personelu. Tak powstają cuda - mówi Walentyna Juńska. Restauracja działała niegdyś pod inną nazwą i pod okiem innego właściciela. - Cała sytuacja z pandemią sprawiła, że poprzedni właściciel zrezygnował z prowadzenia restauracji, a obecny, mimo braku dodających otuchy słów od najbliższego otoczenia, stwierdził, że stworzy najlepszą restaurację w okolicy. I po 1,5roku, można powiedzieć, że wspólnymi siłami całego naszego zespołu udało nam się to – wspomina właścicielka.
Ich specjalnością są pizze, rzecz jasna. Klasyczne na sosie pomidorowym lub na śmietanie. - Naszymi faworytami jest pizza z gruszką z serem pleśniowym i orzechami włoskimi, pizza z krewetkami i cukinią czy też carbonara z włoską pancettą i szczypiorkiem. Już niebawem pojawią się u nas nowe, ciekawe smaki pizz, jak np. Bella Mortadella z włoską mortadellą bologna, pomidorkami cherry i pistacjami. Czujemy, że te nowości również skradną serca naszych gości – mówi i dodaje - Bardzo często bierzemy pod uwagę sugestie naszych gości. Chcieliśmy się skupić typowo na włoskiej bądź orientalnej kuchni, ale wiemy, że nasi goście lubią po prostu wyjść z domu na szybki, polski obiad i miło spędzić czas w rodzinnym gronie. Staramy się, by nasza karta była dla każdego, dlatego też w nowej odsłonie pojawi się dużo propozycji wegetariańskich, wegańskich, a także bezglutenowych.