MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podstawowym składnikiem sushi, obok ryżu i ryby, są warzywa....
fot. Shameel Mukkath / Pexels

Czy sushi jest zdrowe? Rozkładamy je na części i sprawdzamy. Poznaj właściwości poszczególnych składników. Ile kalorii jest w rolce?

Warzywa

Podstawowym składnikiem sushi, obok ryżu i ryby, są warzywa. W Polsce do sporządzenia maków najczęściej używane są: sałata, ogórek, marchewka, awokado, por, rzodkiew biała i marynowana oraz tykwa marynowana.

Ta różnorodność sprawia, że jedząc sushi dostarczamy do organizmu różne witaminy, składniki mineralne oraz inne substancje aktywne, które pozytywnie wpływają na pracę całego organizmu.

Zobacz również

Wielki sukces Polaka w Giro d'Italia. O krok od zwycięskiego etapu

Wielki sukces Polaka w Giro d'Italia. O krok od zwycięskiego etapu

Łużna. Cmentarz nr 123 Łużna-Pustki centralnym punktem edukacyjnego programu

Łużna. Cmentarz nr 123 Łużna-Pustki centralnym punktem edukacyjnego programu

Polecamy

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Najmniejsze miasta Polski zamieszkuje kilkaset osób. Wśród nich popularny kurort!

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”