3 z 8
Poprzednie
Następne
Co zrobić z jagodami? Najlepsze przepisy z jagodami. Zobacz co proponuje Okrasa, Gessler, Starmach
Pierogi z jagodami Magdy Gessler
Składniki:
3 szklanki mąki
szklanka gorącej wody
1 łyżka oleju rzepakowego
1 jajko
szczypta soli
jagody
cukier do jagód i do posypania
jogurt naturalny typ grecki
Przygotowanie:
Mąkę przesiać, dodać jajko, szczyptę soli i stopniowo wlewać gorącą wodę.
Ciasto zagnieść, dopóki będzie sprężyste. Szklanką wycinać koła. Do jagód dodać łyżkę cukru i nakładać koła. Skleić brzegi.
W dużym garnku zagotować wodę, wrzucić część pierogów i gotować ok. 3 minuty, do wypłynięcia na wierzch. Przełożyć na talerz i podawać z jogurtem i cukrem.
Źródło:
kruchebabeczki.blogspot.com