Choć ma dopiero 11 lat, to potrafi posługiwać się kuchennymi sprzętami równie sprawnie jak konsolą do gier, czy piłką. Pod czujnym okiem fachowców młody kucharz przygotowywał w telewizyjnym programie potrawy, których nie powstydziliby się profesjonaliści.
Mowa o Bartku Kwietniu, zwycięzcy trzeciej polskiej edycji „MasterChef Junior”. Chłopiec przyjedzie do Gdańska, by osobiście opowiedzieć o książce pt. „MasterChef Junior. Trzecia polska edycja programu”.
- Spotkanie odbędzie się już w sobotę, 9 czerwca o godz. 15 w salonie Empik w Galerii Bałtyckiej- informuje Martyna Antecka z biura prasowego Empik.
Na kartach tej apetycznej książki można poznać uczestników programu oraz przepisy na ich ulubione potrawy. Kaczka z puree z batatów i sosem żurawinowym, różowy burger, szarlotka „Pychotka” czy własnoręcznie przygotowane praliny? Mali kucharze zaskakują niebanalnymi pomysłami na śniadania, desery i kolacje.
Bartek Kwiecień pasję do gotowania przejawiał już od najmłodszych lat. Finałowe dania główne, którymi ostatecznie podbił serca jurorów to stek z tuńczyka z puree ze skorzonery, ze szparagami i pesto kolendrowym oraz polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczanym i sosem szafranowo-kurkowym.
"MasterChef" i "MasterChef Junior", czyli Mateusz Zielonka i Bartosz Kwiecień. Co i jak przygotowali?ZOBACZ!
Dzień Dobry TVN
POLECAMY NA DZIENNIKBALTYCKI.PL:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?