1/12 Zamknij

Smakowite dania z grilla zawdzięczają swoje walory działaniu rozgrzanych węgli i dymu. Problem w tym, że w wysokich temperaturach w jedzeniu tworzą się

foodandmore/123RF

Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Następne

Zdrowszy grill – 10 patentów na lepsze dania z rusztu

Smakowite dania z grilla zawdzięczają swoje walory działaniu rozgrzanych węgli i dymu. Problem w tym, że w wysokich temperaturach w jedzeniu tworzą się rakotwórcze związki, a dym jest ich nośnikiem niezależnie od tego, jakie jest jego źródło.

To wcale nie znaczy, że mamy z grilla rezygnować czy godzić się na jedzenie szkodliwych potraw. Wystarczy zastosować sprawdzone patenty, by przygotować je w lepszy sposób!

Sprawdź 10 trików, które pozwolą przygotować zdrowsze dania z rusztu!

Zobacz kolejne slajdy, przesuwając zdjęcia w prawo, naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. Wróć do artykułu

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy