Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Bieg charytatywny Piątka dla Bartka odbędzie się 2 czerwca w Kielcach

Bieg charytatywny Piątka dla Bartka odbędzie się 2 czerwca w Kielcach

Piękna zorza nad Polską! Złapaliśmy ją nad Jeziorem Sławskim!

Piękna zorza nad Polską! Złapaliśmy ją nad Jeziorem Sławskim!

Polecamy

Film znad morza podbija internet. "Bursztynowe zbiory, jakich dawno nie było"

Film znad morza podbija internet. "Bursztynowe zbiory, jakich dawno nie było"

Nie żyje kmdr Kazimierz Wolan. Pogrzeb na Cmentarzu Marynarki Wojennej

Nie żyje kmdr Kazimierz Wolan. Pogrzeb na Cmentarzu Marynarki Wojennej

Wielki faworyt wyścigu, Tadej Pogacar, wygrał siódmy etap Giro d'Italia

Wielki faworyt wyścigu, Tadej Pogacar, wygrał siódmy etap Giro d'Italia