Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Małoletni zniszczyli podjazd dla niepełnosprawnych. Ale tego się nie spodziewali!

Małoletni zniszczyli podjazd dla niepełnosprawnych. Ale tego się nie spodziewali!

Chorzów: Kierowca busa chciał samodzielnie zadbać o "porządek" na drodze

Chorzów: Kierowca busa chciał samodzielnie zadbać o "porządek" na drodze

Polecamy

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Zmniejszy wzdęcia, pomoże zrobić kupę. Zrób ten tani, leczniczy trunek

Mieszkańcy Biskupiej Górki doczekają się oświetlenia parku. To projekt z BO 2022

Mieszkańcy Biskupiej Górki doczekają się oświetlenia parku. To projekt z BO 2022

Barcelona nadal szczęśliwa dla Zielińskiego i Nysa! Polak i Monakijczyk w półfinale!

Barcelona nadal szczęśliwa dla Zielińskiego i Nysa! Polak i Monakijczyk w półfinale!