World Class Competition 2016. Barmani z Trójmiasta walczą o wyjazd do Miami [ZDJĘCIA]

red.
W zjeździe w łódzkim browarze Księży Młyn brało udział 30 barmanów z 9 miast – Gdańska, Katowic, Krakowa, Łodzi, Oświęcimia, Poznania, Sopotu, Warszawy i Wrocławia. Jednym z mentorów jest Mateusz Szuchnik, znajdujący się na liście 20 najlepszych barmanów na świecie, finalista ubiegłorocznej edycji World Class Competition w Kapsztadzie. W krajowych eliminacjach wyłoniony zostanie Barman Roku World Class Poland 2016 – to, kto jest najlepszym polskim barmanem okaże się wiosną.

Trójmiasto wystawiło w konkursie sześcioosobową reprezentację. W „top 30” znalazło się trzech mieszkańców Gdańska: Krzysztof Rathnau z koktajlbaru Flisak '76, Kamil Szuchalski – Eliksir i Adam Rogalewski – U Szkota. W pomorskiej delegacji są również barmani z Sopotu: Dawid Zakrzewski z Sheraton Sopot Hotel. Bar., Steve Zachariasz z lokalu Pinokio oraz Marek Pobłocki z Galeria 63 Club&Restaurant.

Jeśli chodzi o międzynarodowy finał – nikt nie zna szczegółów. Organizator zdradził jedynie, że po najwyższe trofeum uczestnicy udadzą się do Miami na Florydzie.

 

Dotacja pomogła im w rozkręceniu lokalu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie