Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkie grillowanie z łososiem norweskim na Jarmarku Dominikańskim

Artykuł sponsorowany
Wielkie Grillowanie z Łososiem Norweskim już po raz drugi zawita na Jarmark Dominikański. Norweska Rada ds. Ryb i Owoców Morza – NORGE zaprasza 14 i 15 sierpnia na Targ Rybny w Gdańsku. W tym roku w Wielkiej Kuchni Grillowej NORGE, pod kierownictwem Andrzeja Polana, goście Jarmarku będą mogli jak zwykle spróbować fantastycznych dań, ale przede wszystkim poznać szybkie i łatwe sposoby, jak przygotować łososia z grilla. Wszystkie dzieci zapraszamy na warsztaty kulinarne, a dorosłych do udziału w konkursie,którego zwycięzcy przyznany zostanie tytuł Wielkiego Mistrza Grillowania Łososia Norweskiego!

Szef kuchni Andrzej Polan zaprosi wszystkich odwiedzających Targ Rybny w kulinarną podróż do Norwegii i pokaże gościom proste sposoby na grillowanie łososia W Kuchni NORGE goście Jarmarku będą mogli nie tylko zobaczyć, jak przygotowuje się i grilluje łososia, ale również spróbować swoich sił i być może – zaskoczyć samego mistrza kuchni! Kulinarna drużyna zadba o możliwość spróbowania grillowych specjałów z łososia norweskiego. Dobrą atmosferę w kuchni oraz pogodę wokół zapewni popularny prezenter pogody Bartek Jędrzejak.

Przed kuchnią na gości będzie czekał prowadzący – Irek Jakubek z RMF Maxxx. Będzie rozmawiał, zachęcał do udziału w licznych konkursach oraz sprawdzał wiedzę na temat łososia norweskiego i grillowania. Codziennie będzie można zdobyć upominki od łososia norweskiego – książki kucharskie z daniami na 4 pory roku oraz bluzy i koszulki.

Drugiego dnia odbędzie się Finał Konkursu Grillowego, podczas którego wybrany zostanie Mistrz Grillowania Łososia Norweskiego.

Aby wziąć udział w konkursie należy wejść na stronę rybyznorwegii.pl zarejestrować się i odpowiedzieć na pytania.

Autorów 12 najciekawszych i najbardziej kreatywnych odpowiedzi zostanie zaproszonych do udziału w wielkim finale, który odbędzie się 15 sierpnia podczas drugiego dnia Wielkiego Grillowania z Łososiem Norweskim. Z 12 zawodników zostanie wyłonionych 6 półfinalistów, a następnie 3 finalistów, którzy zawalczą o wygraną i kolejność na podium! Wszyscy zawodnicy otrzymają nagrody od łososia norweskiego. Wielki Mistrz Grillowania Łososia Norweskiego otrzyma nagrodę o wartości 2000 PLN oraz zapas łososia norweskiego, a laureaci II i III miejsca – nagrody o wartości 1000 PLN oraz zapas łososia norweskiego każdy.

Autorami zadań konkursowych jest Andrzej Polan. W jury swój udział zapowiedział Maciej Nowak – popularny krytyk kulinarny oraz juror telewizyjnego konkursu kulinarnego.

Najmłodszych zapraszamy do udziału w warsztatach kulinarnych. Chcemy pokazać dzieciom i ich rodzicom, że świeża ryba jest pyszna i można z niej przyrządzić pełnowartościowe posiłki, które są smaczne, kolorowe i wygodne do zjedzenia, a co więcej – świeżą rybę można podać, przygotowując dania, które dzieci kochają najbardziej – pizzę, zapiekanki, burgery i wrapy.
14 sierpnia zaplanowane są 3 warsztaty dla dzieci, a 15 sierpnia – 5. Zapisów można dokonywać na stronie rybyznorwegii.pl zakładka „JARMARK DOMINIKAŃSKI – KONKURS I WARSZTATY.” Decyduje kolejność zgłoszeń.

Serdecznie zapraszamy!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki