MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

Na parkingu przed miejskim żłobkiem trwa wiosenna wymiana elektrośmieci na sadzonki

NOWE
Na parkingu przed miejskim żłobkiem trwa wiosenna wymiana elektrośmieci na sadzonki

Aptekarze z regionu o tabletce "dzień po": - Chodzi o odpowiedzialność za pacjentki

Aptekarze z regionu o tabletce "dzień po": - Chodzi o odpowiedzialność za pacjentki

Polecamy

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Legia Warszawa ma nowego dyrektora sportowego

Legia Warszawa ma nowego dyrektora sportowego

Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera

NOWE FAKTY
Squid Game sezon 2 – wiemy, kiedy premiera