Jak smakuje żaglica można przekonać się w restauracji prowadzonej przez Piotra Lisakowskiego, uczestnika telewizyjnego show Top Chef.
- Spotkanie z najlepszymi kucharzami w Polsce pozwoliło mi spojrzeć całkiem inaczej na regionalną kuchnię - mówi Lisakowski. - Możemy sięgać po lokalne produkty, ale przyrządzać je w odmienny sposób. Chcę uczynić kaszubską kuchnię bardziej nowoczesną, jednocześnie nie zapominając o wielowiekowej tradycji.
W karcie restauracji Lisakowskiego możemy znaleźć np. bałtyckie śledzie, których smak wzbogacono płatkami róży. Bardzo smaczne są filety rybne podane z ryżem z dodatkiem sosu pomarańczowego. Natomiast żaglica to mus pomarańczowy w niezwykle delikatnej czekoladzie. Całość kształtem przypomina rybę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?