Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wakacje 2014 na Pomorzu: Przy stole z uczestnikiem programu "Top Chef". Gdzie?

Piotr Niemkiewicz
P.Niemkiewicz
Piotra Lisakowskiego można spotkać w kuchni restauracji Gryfon w Jastarni i Małe Morze w Chałupach.

Jak smakuje żaglica można przekonać się w restauracji prowadzonej przez Piotra Lisakowskiego, uczestnika telewizyjnego show Top Chef.

- Spotkanie z najlepszymi kucharzami w Polsce pozwoliło mi spojrzeć całkiem inaczej na regionalną kuchnię - mówi Lisakowski. - Możemy sięgać po lokalne produkty, ale przyrządzać je w odmienny sposób. Chcę uczynić kaszubską kuchnię bardziej nowoczesną, jednocześnie nie zapominając o wielowiekowej tradycji.

W karcie restauracji Lisakowskiego możemy znaleźć np. bałtyckie śledzie, których smak wzbogacono płatkami róży. Bardzo smaczne są filety rybne podane z ryżem z dodatkiem sosu pomarańczowego. Natomiast żaglica to mus pomarańczowy w niezwykle delikatnej czekoladzie. Całość kształtem przypomina rybę.

Treści, za które warto zapłacić! REPORTAŻE, WYWIADY, CIEKAWOSTKI

Zobacz nasze Magazyny: REJSY, HISTORIA, NA WEEKEND

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki