Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków

Maja Czech
Maja Czech
Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków
Ulica Elektryków - nowe miejsce. Pop-up na Elektryków w Gdańsku. Kolacja na Ulicy Elektryków Piotrhukalo
Stocznia oraz Ulica Elektryków to letnie centrum Gdańska. Ulica Elektryków może kojarzyć się z imprezami do białego rana, ale to nie wszystko, co ma do zaoferowania najmodniejsza przestrzeń sezonu. W mieszczącym się na Elektryków W4 Food Squat już wkrótce profesjonalni szefowie kuchni zabiorą was na kulinarną podróż dookoła świata.

Jedzenie na Elektryków - nie tylko impreza!

Ulica Elektryków to najmodniejsze miejsce letnich spotkań już od kilku sezonów. Miejsce znane jest przede wszystkim z organizowania dużych imprez. To właśnie tam znajduje się m.in. Klub B90, w którym odbywają się koncerty i najgłośniejsze wydarzenia w Trójmieście.

Stali bywalcy wiedzą, że na Ulicy Elektryków można szukać czegoś więcej niż imprezy. Przestrzeń W4 Food Squad dba o to, żeby nikt z odwiedzających nie opuścił obiektu z pustym żołądkiem.

Swoje Food Trucki mają tam znane i lubiane restauracje Trójmiejskie i nie tylko. To m.in. Łąka Happy Bar, Panczo, Nie/Mięsny, Gyozilla, Carmnik.

Już wkrótce do tego grona dołączy coś, czego jeszcze nie było. Pop-up bistro zaserwuje kolację na fanów nowych smaków z najdalszych zakątków świata.

Czym jest pop-up store?

Pop-up to koncept, który stał się niezwykle popularny w ciągu ostatnich kilku lat. Pop-up oznacza tyle, co tymczasowe stoisko danego sklepu lub restauracji. Niewielka przestrzeń ma służyć jako "próbka", której celem jest zdobycie większej liczby klientów.

Pop-upy pojawiają się w miejscach popularnych i zaludnionych. Często można spotkać je w centrach handlowych (np. tymczasowe stoisko z przyprawami). Zazwyczaj nie trwają one dłużej niż 3 miesiące.

Kolacja na Ulicy Elektryków

W tym sezonie W4 Food Squad poszerzył swoją ofertę o pop-up bistro. Jakie są zasady?

Co dwa tygodnie w pop-up bistro pojawiać się będzie inny szef kuchni, który przygotuje kolację tematyczną, według autorskich przepisów. Najbliższa kolacja odbędzie się już 16 czerwca.

Kolacja na Elektryków - harmonogram

  • 16 czerwca - PIOTR RUTECKI

Skandynawskie Inspiracje z Ryb ze Sklepu Rodziców

Jak czytamy w opisie wydarzenia:
Piotr Rutecki na co dzień pracuje jako szef kuchni w Kopenhadze, a dla nas przygotuje kolacje inspirowaną sentymentami. We wspomnieniach z dzieciństwa Piotra pełno jest starego klimatu Gdańska i ryb, bo jego rodzice do dziś prowadzą legendarny Rybny, który działa w pobliżu Stoczni. Wszystko to z delikatną domieszką nordyckiego sznytu - będzie szalenie smacznie i bardzo na czasie. Na tej kolacji gościnnie wystąpi również Theo Groesmeyer, związany z berlińską sceną koktajlową.

W menu:

  • Domowa focaccia, wędzony twaróg, młode brzoskwinie
  • Łosoś, pomidory, ponzu, ajo blanco
  • Gofry, ikra, śmietana
  • Dorsz, pasta XO, szparagi
  • Drożdżówka, rabarbar, ajerkoniak

Godziny do wyboru - 18:30 i 20:30
Cena - 99 zł/ os
Bilety

  • 30 czerwca - TOMEK CZAJKOWSKI "Magiczny Składnik"

Magiczny Składnik wrzuca na grill PATOLE ŚWIATA

Patole Magicznego Składnika po raz pierwszy zrobiły rozróbę na Nocnym Markecie w Warszawie, a teraz gościnnie przyjadą na Pomorze! W ten wieczór w W4 Tomek rozpali grilla i wrzuci na ruszt najlepsze kąski kuchni świata, którymi potem podzielimy się przy stole. Kręci Was Azja, Polska czy Bliski Wschód? Nie musicie wybierać, po prostu zjemy wszystko. Będzie luźno i wesoło, bo przecież tak ma być na dobrym grillu!

Kolacja w godzinach - 18:30 i 20:30
Cena: 99zł/os
Bilety

  • 14 lipca - KOHEI YAGI

Gdański Ramen Day

Nikt w Polsce nie wie tyle o ramenie, co Kohei Yagi! Współtworzył najlepsze i najbardziej rozpoznawalne ramen bary w Polsce. Na jego “Ramen Days” wpada pół Warszawy - tym razem po raz pierwszy zorganizujemy je w Gdańsku! W W4 przygotuje trzy technicznie perfekcyjne miski, które spokojnie mogłyby być serwowane w japońskich ramenya. Gwarantujemy szaloną ilość umami w każdej misce oraz kieliszek sake. Cały dochód zostanie przeznaczony na wsparcie Ukrainy!

Kolacje w godzinach 17:00 17:30 18:00 18:30 19:00 20:00

  • 21 lipca - JAN KILIAŃSKI

Meksykańska fiesta

Zjadł zęby na gwiazdkowych restauracjach, zahaczył też o polskiego Top Chefa. Trójmiasto zna go bardzo dobrze z najbardziej odkręconych azjatyckich smaków, bo szefował w Neon Street Food Bar oraz Noodle Bar. W W4 Jan Kiliański odkryje przed nami Meksyk - taki jaki uwielbia! Soczysty, pachnący i nieprzyzwoicie smaczny. Kręci go wszystko - gotowanie, przetwórstwo i wypieki. Spodziewajcie się dobrej imprezy i szalonego miksu na stołach. Ta głowa nigdy nie odpoczywa.

Kolacje w godzinach 18:30 i 20:30

ZOBACZ RÓWNIEŻNajlepsze śniadania w Gdańsku. Gdzie zjemy najtaniej? Sprawdź menu i ceny!

od 12 lat
Wideo

Protest w obronie Parku Śląskiego i drzew w Chorzowie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki