W programie to oni są oceniani przez surowe jury - Magdę Gessler, Michela Morana i Annę Starmach. Część z nich już „oddała fartucha” i pożegnała się z widzami, ale część nadal walczy o tytuł Master Chefa. Wśród nich słupszczanka Ludwika Dąbrowska. Już dzisiaj pięcioro uczestników popularnego show, z Ludwiką włącznie, zrobi show dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych przy ul. Przemysłowej w Słupsku i gimnazjalistów z Jezierzyc. Im pokażą nowe techniki kulinarne - wędzenie i marynowanie w syfonie.
Natomiast każdy będzie mógł spotkać bohaterów programu w ten weekend w Muzeum Kultury Ludowej Pomorza, gdzie odbędzie się największa na Pomorzu impreza związana z tradycją spożywania gęsi „Na św. Marcina najlepsza pomorska gęsina”. Bohaterowie Master Chefa, wśród których, oprócz Ludwiki Dąbrowskiej, specjalizującej się w mięsiwach i owocach morza, będą Adam Kozanecki, Agnieszka Poprawska, Damian Kordas i Rafał Sarnowski będą w Swołowie prowadzić konkursy i serwować gościom dania z gęsi.
- Będziemy w naszym stoisku serwować bigos staropolski, czerninę, będzie można kupić nasze trufle, wędzone półgęski, smalec z gęsi, swojską kiełbasę z gęsiną w słoiku, gęsie szyjki czy pieczoną gęś w jabłkach i gruszkach - opowiada Ludwika Dąbrowska. - Wszystko przygotowane przez uczestników programu Master Chef i według naszych receptur.
Ponadto bohaterów programu będzie można podpytać o tajniki jego powstawania, pracę na planie i kulinarne pasje. Impreza w Swołowie potrwa w sobotę i niedzielę w godz. 10-16. Wstęp kosztuje 8 złotych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?